Haberler

Boat Show İzmir Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllarca körfezi kötü kullandığı için denizciliğe sırtını dönmek zorunda kaldığını belirterek, "Şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllarca körfezi kötü kullandığı için denizciliğe sırtını dönmek zorunda kaldığını belirterek, "Şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. Şu anda körfez suyu yüzülebilecek kriterlere kavuştu" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Boat Show İzmir – 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı.

Açılışta konuşan Kocaoğlu, mermer fuarıyla hizmet vermeye başlayan Fuar İzmir'de ikinci fuarın düzenlendiğine dikkati çekerek, alanın yoğun şekilde kullanılması, desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Temmuz, ağustos gibi tatil ayları dışında her hafta 1-2 fuar yapamazsak bu fuarı verimli kullanamıyoruz, yatırdığımız paranın İzmir ve Türkiye ekonomisine katkısını yeteri kadar sağlayamıyoruz demektir" diyen Kocaoğlu, bunun da kendilerinin, İzmirlilerin ve çevredeki iş aleminin başarısızlığı olacağını ifade etti.

Boat Show'da bu yıl ciddi aşama kaydedildiğini aktaran Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Seneye daha fazla özveriyle, biz de ödevimizi daha iyi yaparak, Boat Show'u daha üst liglere taşımak bilinciyle, sektörle kaynaşarak yolumuza devam edeceğiz.

Denizcilik konusunda İzmir yıllarca körfezi kötü kullandığı için sırtını dönmek zorunda kaldı, şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. Şu anda körfez suyu yüzülebilecek kriterlere kavuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi raporuyla tespit edildi. Büyük Körfez projesiyle bu gelişim yeni bir boyut kazanacak. Türkiye'de ilk defa ihaleye çıktığımız karbon kompozit gemilerimiz körfezde salınıyor. Arabalı vapurlarımızla körfezi daha verimli kullanmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sene yaz aylarında orta ve dış körfezde de gemi seferlerine başlamayı planlıyoruz."

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Fuar İzmir'le fuarlar kenti olma hedefinde önemli yol alındığını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı tasarımları başta olmak üzere İzmirliyi denizle buluşturmak için gerçekleştirdiği çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Öztürk, Boat Show'un şehri denizle buluşturmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından stantlar gezildi, fuar alanındaki havuzda model teknelerin gösterisi izlendi.

Tekne ve yatların yanı sıra deniz aksesuarlarının sergilendiği fuarda ayrıca marina donanımları, su sporları ekipmanları, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri, güvenlik ve alarm sistemleri, deniz turizmi, sahil güvenlik, dalış, sörf ve kano kayak okulları da tanıtılıyor.

Yaklaşık 80 firmanın katıldığı fuar 5 gün açık kalacak.

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Yusuf Öztürk Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title