Haberler

BM Satın Alma Semineri

BM Satın Alma Dairesi Kurumsal Satın Alma Bölümü Başkanı Khan: "Bizimle iş yapmak istiyorsanız, kurallarımıza ve düzenlemelerimize hakim olmalısınız"

Birleşmiş Milletler (BM) Satınalma Dairesi Kurumsal Satınalma Bölümü Başkanı Yavar Khan, BM ile iş yapmak isteyenlerin, teşkilatın kurallarına ve düzenlemelerine hakim olması gerektiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda OSTİM'de düzenlenen "BM Alım Sistemi Nasıl Çalışır? Nasıl BM Tedarikçisi Olabilirsiniz?" konulu seminerde konuşan Khan, BM'nin her yıl önemli bir alım yaptığını söyledi.

Bu harcamaların üye devletler tarafından finanse edildiğini anlatan Khan, şunları kaydetti:

"Bizimle iş yapmak istiyorsanız, kurallarımıza ve düzenlemelerimize hakim olmalısınız. Sizlerin tedarikçi olmanızı ve rekabete katılmanızı istiyorum. Rekabet oldukça önemli. Firmaların alımlarda bütün taleplerimizi karşılıyor olması gerekiyor. Diğer yandan geçmiş deneyimlerini inceliyoruz ve en iyi teklifi vereni buluyoruz. Hava taşımacılığı, kimyasal ve petrol ürünleri gibi konularda milyarlarca dolarlık satın almalar gerçekleştiriyoruz. 2013'te BM fonları arasından satınalma birimi olarak 3 milyar dolar para harcadık."

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da isteyen firmalara dış ticaret konusunda destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yenal ise Türkiye'nin 2002 yılından bu yana çok başarılı bir ihracat performansı gösterdiğini ifade etti. Türkiye'nin geçen yıl itibarıyla dünyada ihracat yapmadığı hiçbir ülkenin kalmadığını vurgulayan Yenal, BM satın almalarının Türk ihracatçıları için sunduğu potansiyele de dikkati çekti.

Yenal, bu alımlar içinde Türkiye'nin 2013 yılındaki payının binde 2,5'la arzu edilen seviyede olmadığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Ekonomi Bakanlığı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title