Haberler

'Bizimle Çalışın' Çağrısı

Atilla Çetiner, Almanya'daki Türk girişimcilere bankalarıyla çalışmaları çağrısında bulundu.

Essen'de düzenlenen toplantıda Ziraat Bankası Almanya Genel Müdürü Atilla Çetiner Almanya'daki Türk girişimcilere bankalarıyla çalışmaları çağrısında bulundu.

Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen toplantıda Ziraat Bank İnternational AG, Türk girişimcileri ağırladı. Toplantıda Ziraat Bankası Almanya Genel Müdürü Atilla Çetiner Almanya'daki Türk girişimcilere bankalarıyla çalışmaları çağrısında bulundu. Çetiner, ticaretin finansmanında daha etkin rol almak istediklerini ifade etti. Salondaki yaklaşık iki yüz girişimciye Ziraat Bankası'nın sunduğu avantajları anlatan Atilla Çetiner, 'Bankacılık kuralları çerçevesinde sizlere gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Bizi her zaman yanınızda görmenizi istiyoruz' diye konuştu. Genel Müdür Atilla Çetiner ayrıca, son dönemlerde Türkiye'de ev almak için kredi isteyenlerin sayısının arttığına dikkat çekerek, konut kredisi ve vadeler konusunda avantajlı düzenlemelere gittiklerini belirtti.

ŞUBE AĞIMIZ, İŞ DÜNYASI İÇİN AVANTAJ

Ziraat Bankası Almanya Genel Müdürü Atilla Çetiner şunları söyledi:

"Gelişmelere uygun olarak kendimizi sürekli yeniliyoruz. Essen şubemiz, Kuzey Ren Vestfalya'daki (NRW) üçüncü şubemizdir. Bu bölgeye özel bir önem veriyoruz. Kuruluşumuzdan beri en fazla yaptığımız işlem havaledir. Son yıllarda bireysel havalelerin yerini ticari havalelerin aldığını görüyoruz. Türkiye-Almanya arasındaki ticari hacim bu tür bir parasal hareketi de beraberinde getirdi. Havalelerin yanında banka olarak ticarete entegre olmamız da önemli. Müşteri portföyümüzde hem bireysel hem ticari anlamda müşterilerimiz var. Ürünlerde sadece fiyatlama değil, çeşitlilik ve hız önemli. Bunu iyileştirmek için gerekli tedbirleri alıyor, şubelerimizde iyileştirmelere gidiyoruz. Yeni stratejimiz ticaretin finansmanında etkin rol almak. Siz değerli Türk girişimcilerin ihtiyaçlarıma daha fazla odaklanacağız. Biz diğer bankaların haiz olmadığı bir avantajı taşıyoruz. Şube ağımız çok yaygın. Türkiye'de bin 400 civarında Ziraat Bankası şubesi var. Bunların bulunduğu yerlerin 450 tanesinde başka banka yok. Yani iş adamlarının ticari ilişki içinde oldukları yerlerde mutlaka bir Ziraat Bankası şubesi bulunuyor. Ayrıca yurtdışında 18 ülkede 80 şube veya iştirak bankamızın olması da global nitelik taşıyan ticari ilişkilerde önem arz ediyor.

KONUT KREDİSİ MİKTARINI ARTTIRDIK

Bankacılık kuralları çerçevesinde sizlerin ihtiyacı olduğu alanlarda bizler gerekli esnekliği göstermeye hazırız. Amacımız Almanya'da faaliyet gösteren Türk firmalarını portföyümüzde daha fazla görmek ve dış ticaretten bankamızın payını arttırmak. Son dönemlerde Türkiye'den ev alımları yönünde talepler geliyor. Ev kredilerinin süresini 10 yıldan 15 çıkarttık. Kredi oranını ise yüzde 70'den yüzde 75'e artırdık. Mümkün olduğunca esnek davranmaya çalışılışıyoruz. Fiyatlarda rekabetçi olmak bizim her zaman ön planda tuttuğumuz bir husus. Rekabet kurallarına uygun fiyatlamalarla mevduat bankacılığımıza devam ediyoruz. İnternet bankacılığımız da 7 yıldır faaliyette. İnternet bankacılığı vazgeçilmez bir husus. Günün 24 saati işlem yapabildiğiniz gibi havalelerde daha az ücret ödüyorsunuz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title