Haberler

"Bizim Suyumuz Tertemiz, Herkes Musluktan Suyumuzu İçebilir"

Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kente Gelişi ile İlgili Sorusuna Esprili Yanıt Vererek, "bizim Suyumuz Tertemiz. Herkes Musluktan Suyumuzu İçebilir" Diye Yanıt Verdi.

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DİSKİ Genel Müdürlüğü laboratuarlarının uluslararası akredite kazanması tanıtımı toplantısında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kente gelişi ile ilgili sorusuna esprili yanıt vererek, "Bizim suyumuz tertemiz. Herkes musluktan suyumuzu içebilir" die yanıt verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediyenin Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Analiz Merkezi'ne Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından uluslararası akredite verilmesiyle ilgili düzenlenen törene bir süre önce kendisine Başkanvekili sıfatıyla eş başkan olarak atanan Hafize İpek ile birlikte katıldı. Birçok analizin yapıldığı laboratuarın AB standartlarında çalıştığını vurgulayan Baydemir, auygulamanın kentin tanınması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Çeşitli analizlerin gerçekleştği DİSKİ laboratuarı standartlarının Türkiye'de parmakla sayılacak kadar az olduğunu ifade eden Baydemir, şöyle konuştu.

"DİSKİ Genel müdürlüğünün kavuşmuş olduğu bu standart AB standardıdır. Yani henüz AB müzakereleri sürerken aslında DİSKİ, AB'ye çoktan girmiştir. DİSKİiçerisinde dışardan gelecek herhangi bir laboratuar hizmeti ve talebi sonucu sadece Türkiye'de kabul görmeyecek. Tüm uluslararası ortamda bu sonuç belgesi akredite olduğu için kabul görecektir. Şu anda Türkiye'de bu uygulamaya imza atabilecek su ve kanal idaresinin sayısı bir elin parmak sayısı kadar yoktur.. Dolayısıyla Diyarbakır bu itibarla da hak etmiş olduğu noktaya gelmiş bulunmaktadır. Diyarbakır'da bu hizmetle örneğin her hangi bir münazaa, sıkıntı bugünden sonra artık yaşanmayacaktır"

OKULLAR SU BORÇLARINI ÖDEMEDİ

Baydemir, daha sonra gazetecilerin kentte DİSKİ'ye borcu olan okulların su borçlarını ödeyip, ödemediği sorusu üzerine, bir çok okulun su boru bulunduğuun belirterek, şöyle dedi:

"Maalesef henüz sorun giderilmedi. Çeşitli düzeylerde bir yapılandırma çalışması çabamız devam ediyor. Şüphesiz ki o kaynağa Diyarbakır'ın ve yaşayanlarının ihtiyacı var. Susuz tek bir köyümüz kalmayacak ve modizasyon çalışmamız sürekli bir şekilde de devam ediyor. Türkiye'nin her metropol kentinde okullarımız su borçlarını ödüyorlar. Kentimiz Diyarbakır'da da ödenmesi konusunda hep beraber çaba sarf etmeliyiz. Demokratik kamuoyununda aslında bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Örneğin Ankara ve İstanbul'daki uygulamanın da biz aynısını istiyoruz. Farklı bir şey istemiyoruz. Şüphesiz ki çocuklar bizim geleceğimizdir. Ama Ankara'da, İstanbul'da su faturası ödeniyorsa Diyarbakır'da neden ödenmesin? Şuan mecliste de bir kanun tasarısı da var. Bir tartışma yürütülüyor borçların yapılanmasına ilişkin temennimiz. Diyarbakır'da da bu alacağın müdürlüğümüze verilmesi. Diyarbakır halkına hizmet için tebliğ edilmesi için herkesin bir çaba içerisine girmesini bekliyoruz. Biz DİSKİ genel müdürlüğü olarak aynı zamanda okullarımızın depolarında hijyen ve temizlik çalışmasını da sürdürüyoruz"

CUMHURBAŞKANI'NIN PROGRAMI GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önümüzdeki hafta kente geleceği hatırlatılan Baydemir, esprili olarak

"Suyumuz tertemiz arkadaşlar" cevabını verdi. Gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı da içsin mi?" sorusuna Baydemir gülerek "Herkes musluktan suyumuzu içebilir. Herkes suyumuzu içebilir" karşılığını verdi.

Baydemir, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini ziyaret edip etleyeceği yönünde soruyu da "Bana programı gelmedi" diye yanıtladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title