Haberler

Bitlis Valisi Çınar'dan Karla Mücadele Ekibine Tatlı İkramı

Bitlis'te 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için mücadele eden ekipleri Bitlis Valisi Ahmet Çınar ziyaret etti.

Bitlis'te 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için mücadele eden ekipleri Bitlis Valisi Ahmet Çınar ziyaret etti. Yalızçamlar Köyü yolunda çalışma yürüten İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ziyaret eden Vali Çınar ekiplere tatlı ikramında bulundu. Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Çınar, Bitlis'te aralıksız 3 gündür kar yağdığını belirterek "Kar, su olarak her zaman ihtiyaç duyduğumuz en büyük kaynaklardan biridir. Bu da en çok Bitlis'e yağıyor. Yıllık ortalama 6 ile 10 metre arasında kar alıyor. Ancak bunun sonucu olarak da elbette ki köy yolları ve ana yollar zaman zaman kapanıyor. Bizler buna tahammül edeceğiz. Çok acil durum yoksa dışarı çıkmayacağız. Seyahatlerimizi biraz erteleyeceğiz. Çok acil durum varsa bile dışarıya zincir takarak çıkmamamız lazım" dedi.

Şu anda Bitlis'te İl Özel İdaresi olarak 43 araç karayollarında ise 36 aracın 24 saat hizmet verdiğini belirten Vali Çınar, ana yolların hepsinin açık olduğunu, fakat hem yağıştan hem de tipiden dolayı kapanmaların olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Kapalı yollarımızı söyleyecek olursak sürekli açıyoruz ama sürekli kapanıyor dolayısıyla bütün köy yollarımızın hepsi kapalı diyebileceğimiz bir seviyedeyiz. Ancak çok olağan üstü ve sıkıntılı bir durum yok. Çok olağan üstü bir durumda ise devlet olarak her yere müdahale edecek gücümüz var. Ben burada fedakarca çalışan yıllardır karla mücadele vermiş ve çok tecrübe kazanmış ekibimize halkımız ve Bitlisliler adına teşekkür ediyorum. Hakikaten büyük bir özveri ve fedakarca gecelerini gündüzlerine katarak ailelerinden koparak bu mücadeleyi veriyorlar. Bizde onlara moral olsun diye tatlı alıp ikramda bulunduk. Benim buradan halkımıza tavsiyem çok mecbur olmadan birkaç gün dışarı çıkmasınlar. Çünkü bir aracın yolda kalması durumunda o aracın kurtarılması için birçok personelimiz meşgul edilmiş oluyorlar. Kar her zaman berekettir. Allah bizleri kışsız, karsız bırakmasın."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title