Haberler

Bitlis'te Ziya Eren Spor Lisesi Açıldı

Bitlisli işadamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu üyesi Ziya Eren adına yaptırılan spor Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Bitlisli işadamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu üyesi Ziya Eren adına yaptırılan spor Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Ahmet Eren Bulvarı üzerinde yapılan okulun açılış töreninde konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından oluşturulan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) oluşumu ile yöre halkının kente hizmet ettiğini belirterek, "Yönetim işi hayır işi yapmanızı gerektirir. 18 yıl önce dönemin valisi Mustafa Yıldırım, burada BETAV diye bir kuruluşu hayata geçirmiş. O kadar güzel bir faaliyet ki; o organizasyonun tesiri ile doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen zenginler, sadece memleketine değil, sonsuz olarak kalacağı yere de yani ahrete de yatırım yapmak isteyenlere bir platform oluşturmuş. Burada Spor Lisesi'nin yapılması, bir üniversitenin kurulması, birçok okulun faaliyetinin yürütülmesinin organize edilmesini çok fazla anlatmaya gerek yok. Bunlar olmasaydı belki Bitlis, bugünkü konumundan çok daha geride olabilirdi. Bu ilin yetiştirdiği insanlar, kendi iline bir yatırım gerçekleştiriyorlar. Burada görev yapan Vali Mustafa Yıldırım'ı tebrik ediyorum. İline teşvik, eğitim ve hayır kuruluşu anlamında pek çok hizmeti yürüten birçok sıkıntıları gideren bu işadamlarımıza hepimizin şükran borcu olduğunu belirtmekte fayda var. Bütün bunların reklam amacıyla yapılmadığına ben inanıyorum. Siyasi ve ticari bir beklentiden daha çok, diğer hayırseverleri teşvik edeceğine inanıyorum. Okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, okulun öğretmen ve öğrencilerine başarılar diliyorum" dedi.

Eren Holding adına konuşan İşadamı Ahmet Eren İse, "BETAV adına Bitlis'te çeşitli eğitim kurumları yaptırdılar. Sadece Bitlis'e değil, ilçelerimize de yaptılar. Burası eğitim vadisine dönüştü. Bu şekilde olması Bitlis için bir şanstır. Eğitim kalitesinin yükselmesi için bir şanstır. Diğer açılan yeni tesislerimizin de bakım ve onarımını üstleneceğiz. Biz Eren ailesi olarak, Bitlis'imizi çok seviyoruz. Onlara canımız feda diyoruz. Ziya abimin burada bir isteği vardı. Bitlis Eren Üniversitesi, Nurullah Eren Anadolu Lisesi, İsmail Eren Spor Kompleksi ve şimdi de Ziya Eren Spor Lisesi'ni açıyoruz. Bitlis Eren Üniversitesi'ne Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) inşaatı sözümüzde var. Onu da en kısa sürede yapıp teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur ise 24 derslikli okulda 170 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Okulun bir bölümü Güzel Sanatlar Lisesi olarak kullanılacak. Eren ailesinin ilimiz ve ülke eğitimine kazandırdıkları, bugün açılan okulla sınırlı değil. Onlar, öğrencilere sundukları eğitim destekleri ve teşvikler ile öğrencilerin başarılarının ardındaki gizli aktördürler. Yaptıkları tesislerin bakımlarını da üstlenerek Bakanlığımızın bir şubesi gibi çalışmaktadırlar. İlimiz ve ülkemiz gençliğinin aydınlatılması noktasında varlıklarını bize hissettiren Eren ailesi ve BETAV üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bitlis fotoğrafı Ahmet Eren'e hediye edildi.

Açılışa, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, çok sayıda BETAV üyesi ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Holding Ahmet Eren Ziya Eren Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title