Haberler

Bitlis'te Polis Aracının Kaza Yapması

Vali Öztürk: "(devriye aracının iptal edildiği iddiası) Emniyetimize ait araçların devriye görevi olmak üzere, en ufak mazot veya akaryakıt sıkıntısı söz konusu değil. Özellikle bu tür zırhlı araçlarda limitsiz yakıt kullanma imkanımız var"

Vali Orhan Öztürk, dün kentte 3 özel harekat polisinin şehit olmasının ardından bazı internet sitelerinde "Emniyet müdürünün verdiği talimat üzerine devriye aracının iptal edildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Öztürk, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek ile Valilik Konutu'nda gazetecilere açıklama yaptı.

Öztürk, bazı haber sitelerinde, "Çok yakıt tüketiyor" gerekçesiyle "Emniyet müdürünün verdiği talimatla devriye aracının iptal edildiği" yönünde haberlerin yer aldığını belirtti.

Böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını ve bu tür araçlarda yakıt sıkıntısının bulunmadığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bazı internet sitelerinde olay günü, polis devriye araçlarına yeterli mazot desteğinin verilmediği ve bundan dolayı devriye sayısının az olduğu şeklinde birtakım haberler çıktı. Burada bir şeyi düzeltmekte fayda var. Emniyetimize ait araçların devriye görevi olmak üzere, en ufak mazot veya akaryakıt sıkıntısı söz konusu değil. Özellikle bu tür zırhlı araçlarda limitsiz yakıt kullanma imkanımız var. Bu anlamda bir ödenek sıkıntımız asla söz konusu değil. Bu anlamda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını özellikle belirtmek istiyorum." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Öztürk Bitlis Yerel Haberler

title