Haberler

Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Peygamber Sevdalıları Platformunun Bitlis’te düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, vatandaşların gösterdiği yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Bitlis'te düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, vatandaşların gösterdiği yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinde olduğu gibi Bitlis'te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Tarihi İhlasiye Medresesinin bulunduğu Gökmeydan miting alanında düzenlenen etkinliğe, 7'den 70'e çok sayıda Bitlisli katıldı. Etkinliğe günler kala Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörlüğü tarafından kentin birçok noktasına büyük afişler asıldı. 47 bin nüfuslu kentte her eve bir siyer kitabı ve el broşürü bırakıldı, esnafa gül dağıtıldı. Etkinliğin yapılacağı miting alanı bir gün öncesinde tevhit bayraklarıyla süsleyerek platform kuruldu. Alanın etrafına güvenlik bariyerlerini ören polis, yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanın girişine iki arama noktası kuruldu. Platform tarafından görevlendirilen görevliler, alana gelen halka yardımcı oldu. Bitlislilerin etkinliğe saatler kala alana akın ettiği görülürken, alanın girişine kurulan polis arama noktalarındaki üst aranmasından geçen halk meydana giriş yaptı.

Kadın ve erkekler ayrı yerlerden etkinlik alanına giriş yaparken, gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dalgalanan tevhit bayrakları ve getirilen tekbir coşkulu bir hava oluşturdu. Etkinlikte haremlik ve selamlığa dikkat edilmesi gözlerden kaçmadı.

İlahiyatçı Lokman Dalga'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sanatçıların seslendirdiği Peygamber Efendimizi konu alan ilahilerle devam etti. Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Bitlis BEST-DER çocuk mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden programın açılış konuşmasını yapan derneğin yönetim kurulu başkan yardımcısı Mahmut Dalga, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve etkinliğe yoğun katılım gösteren Bitlis halkına teşekkür etti.

Sıcak havaya rağmen saatlerce kucağında bebekleriyle bekleyen bayanların azmi dikkat çekti. Kimileri uyuyan bebeklerini sıcaktan korumak için kartonlara koyduğu görüldü. Kız ve erkek çocuklardan oluşan bir gurubun söylediği hadis ve ayetler, etkinliğe katılan Bitlislileri duygulandırdı.

Büyük coşkuyla devam eden etkinlikte günün anlam ve önemine binaen konuşmayı Bitlis BEST-DER Başkanı Erdal Tunçtan yaptı. Tunçtan, ittihat ve terakki döneminde asılan Şeyh Şahabettin, Molla Selim ve Seyit Ali'nin kanlarının bereketinin bu meydanı doldurduğuna dikkat çekti.

"PEYGAMBERE İTAAT ETMEK ÖRFİ DEĞİL İMANIN GEREĞİDİR"

Peygamberi sevmek, ona tabi olmak, ona itaat etmenin örfi olmadığını dile getiren Tunçtan, ona tabi olmanın zorunluluk olduğunu ifade ederek "Ona itaat etmek imanın gereği, Müslüman olmanın gereğidir. Allah ve melekleri onu sevmiştir. Şu dağ ve taşlar onu sevmiştir. Nasıl oluyor da biz onu sevmeyelim. Peygamber (sav) bize aşıktı. Ümmetine sevdalıydı. Bin 400 yıl önce peygamber ümmetinin kurtuluşu ve felahı için ağlayıp sızlamıştır. Bize düşen böyle bir peygambere lebbeyk diyerek davasına sarılmaktır. Bizde bu Gökmeydan'dan haykırıyoruz, 'Anamız, babamız, evladımız sana feda olsun ya Resulallah" dedi.

"ÜMMET, PEYGAMBERDEN UZAKLAŞTIĞI İÇİN PARÇALANDI"

Tunçtan, İslam dünyasının paramparça olduğunu hatırlatarak, tek çözümün yeniden Kur'an ve peygambere sarılmakta olduğunu kaydetti.

Tunçtan, "Ne oldu ümmete. Ne oldu Müslümanlara" diye devam ettiği konuşmasında, "Niye camilerimiz yıkılıyor. Niye her gün yüzlerce binlerce Müslüman kardeşimiz katlediliyor? Niye mabetlerimiz yıkılıyor" ifadelerini kullandı.

Tunçtan, "Bir yerde bir sıkıntı olduğunu" belirterek şunları söyledi:

"Biz bazı şeyleri terk ettik. Peygamberi terk ettik. Peygamberin bize sunduklarını terk ettik. Mekke, Medine, Şam, Bağdat, Kudüs ağlıyor. Müslümanlar paramparça. Bu gün dünya sanki İslamsız, sanki Kur'ansız, sanki lidersiz İslam öncesini yaşıyor gibi. Arabistan yarım adasında insanların kendi elleriyle yaptığı putlara taptıkları, kız çocuklarını diri diri gömdükleri bir zamanda gelen Hz. Muhammed, insanlığa ışık oldu. Değersizler değer kazandı. Köleler azat oldu."

"MÜSLÜMANLAR VAHDETİ SAĞLARSA, KAFİRLERE DÜNYAYI DAR EDECEK"

Tunçtan, Medine'de Evs ve Hazrec kabilelerini birbirine düşüren zihniyet neyse Kudüs'ü, Bağdat'ı, Şam ve bölgeyi karıştıran, terör şebekesi Siyonist İsrail, büyük şeytan Amerika ve onların yerli piyonlarının da aynı olduğunu söyledi.

Müslümanların bir araya gelmesinden kafirlerin korktuğunu anlatan Tunçtan, "Müslümanlar birliği sağlasa, tek vücut olsa, dünyayı zalimlere dar edecekler. Yahudiler bunu biliyor. Onlar Hayber'i unutmamışlar. Allah'ın izniyle Hayber yeniden fethedilecek. Mekke yeniden fethedilecek. Kudüs yeniden fethedilecek. Zira buralar İslam topraklarıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis BEST-DER Tiyatro ekibi tarafından sahabelerin Hz. Peygambere olan bağlılığını ve kardeşliğini sembolize eden Habab Bin Eret'in hayatını konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatronun sahnelendiği esnada sık sık tekbir getirildi. Program, yapılan duanın ardından sona erdi. Programın ardından platform tarafından görevlendirilen görevliler, etkinlik alanını temizledikten sonra alandan ayrıldı. Belirlenen noktalarda halkı etkinliğe getirmek için ücretsiz servis yapan araçlar, etkinliğin sonunda halkı mahallelere bırakmak için ücretsiz servis yaptı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökmeydan Bitlis Kudüs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title