Haberler

Bitlis'te İki Mevsim Bir Arada

Güncelleme:

Türkiye'nin en fazla kar alan illerinden Bitlis'te, kent merkezi kar esareti, 50 kilometre uzaklıktaki Gayda köyü baharı yaşıyor.

ŞENER TOKTAŞ - İBRAHİM YALDIZ - Türkiye'nin en fazla kar alan illerinden Bitlis'te, kent merkezi kar esareti, 50 kilometre uzaklıktaki Gayda köyü baharı yaşıyor.

Kentte, bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu kent merkezinde vatandaşlar adeta kar esareti yaşıyor. Yağışın genellikle yağmur şeklinde görüldüğü kente 50 kilometre uzaklıktaki Gayda köyünde ise tamamen ılıman iklim hüküm sürüyor.

Güzel havayı fırsat bilen çocuklar, köyde yeşermeye başlayan doğada oynarken, köylüler ise hayvanlarını meralarda otlatıyor.

-"Bu köy Bitlis'in Antalya'sı"

Gayda köyünde yaşayan vatandaşlardan Fadıl Güleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezine son bir haftadan bu yana aralıklarla kar yağdığını, Gayda da ise havanın güneşli ve güzel olduğunu söyledi.

Gayda'nın, Bitlis'in Antalya'sı olduğunu vurgulayan Güleş, şöyle devam etti:

"Bugün Yolalan mezrasına gittim ve orada yaklaşık 70 santimetre kar vardı. Gayda Ovası'nda ise çok güzel bir hava var. Çocuklar yeşeren otlarda oyunlar oynuyor. Vatandaşlarımız küçükbaş hayvanlarını meralarda otlatıyor. Kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen, Gayda'da kar yok. Buranın iklimi sıcak ve havası çok güzel."

Çocuklardan Enes Demirci de Bitlis'in birçok yerinde kalınlığı bir metreyi aşan kar olduğunu belirterek, kendi köylerinde ise çimenlerin yeşerdiğini ifade etti.

Güzel havayı fırsat bilip arkadaşlarıyla oyunlar oynadıklarını ve eğlenceli vakit geçirdiklerini anlatan Demirci, herkesi Gayda'nın güzelliklerini görmeye davet etti.

Köydeki merada küçükbaş hayvanlarını otlatan Süleyman Aytar ise şubat ayı olmasına rağmen köylerinde kar olmadığını ve hayvanlarının bakımını meralarda yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title