Haberler

'Bitlis O'nu Okuyor' Yarışması

Bitlis Öğretmenler Derneği'nin (BÖDER) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği umre ve araba ödüllü "Bitlis O'nu Okuyor" yarışmasının ilk kategorisi bugün yapıldı.

Bitlis Öğretmenler Derneği'nin (BÖDER) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği umre ve araba ödüllü "Bitlis O'nu Okuyor" yarışmasının ilk kategorisi bugün yapıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) kutlu doğum yıldönümü münasebeti ile Bitlis ve ilçelerindeki okullarda iki kategoride yapılacak olan siyer sınavı bugün ve yarın devam edecek. Bitlislilerin büyük bir heyecanla beklediği sınav gününün geldiğini belirten sınav koordinatörü Nazdar Giriş, Bitlis merkez ve ilçelerinde yapılan ve yarın da yapılacak olan sınava toplam 11 bin kişinin gireceğini söyledi. Sınavın büyük ilgi gördüğünü kaydeden Giriş, yapılacak olan sınav sonucunda dereceye girenlere başta araba ve umre ödülü olmak üzere Peygamber Efendimizin doğum yılı anısına toplam 571 hediye vereceklerini ifade etti. Giriş, "Sınav cumartesi ve pazar günleri saat 10.00'da iki ayrı kategoride yapılacak. Birinci kategoride bugün 5, 6, 7 ve 8. sınıf yaş gurubu girdi. İkinci kategori ise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve her yaştan vatandaş grubu da yarın saat 10.00'da sınava girecekler. Çoktan seçmeli 4 şıklı ve 100 sorudan oluşan sınavda, birinci olan ikinci kategorideki yaş grubu birincisine sıfır kilometre otomobil verilecek. Yine ikinci yaş gurubuna 2, 3 ve 4. yarışmacıya da umre hediyesi verilecek" dedi.

Koordinatör Giriş, yarışmada birinci kategoride dereceye girenlere laptop, iPad, iPhone gibi hediyeler, ikinci kategoride ise araba, umre, motosikletten oluşan toplam 571 adet ödül verileceğini kaydetti. Bitlis'te bu coşkulu programı yapmalarının asıl sebebinin Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını insanların okumalarına vesile olmak olduğunu dile getiren Giriş, "Efendimizi daha iyi tanımak ve hayatını öğrenerek kendi hayatımıza örnek edinmek, aynı zamanda kutlu doğum ayında şehrimize manevi bir hava katmaktır. Ayrıca, Efendimizin yaşayışındaki nurlu atmosferinden istifade etmektir. İnsanlık alemi, dün olduğu gibi bugün de Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. O'nun (s.a.v) saf ve duru hayatını okuyup bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatma arzusuyla şahlanmak ayrı bir ehemmiyet arz etmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demektir. Bu sebeple bugün bizim; Efendiler Efendisi'nin (s.a.v) bir insan olarak toplum içindeki misyonunu ve vizyonunu anlatan, O'nu (s.a.v) yaşayıp ortaya koyduklarıyla birlikte nazara veren, O'nun (s.a.v) her alanda örnek hayatını anlatırken çağlar ötesindeki dünyayı yaşanılan asırla birleştiren insanlara ihtiyacımız var. 'Bitlis O'nu (s.a.v) Okuyor' programıyla inşallah bütün bu güzellikleri şehrimize ve ailemize yaşatmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title