Haberler

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Yılsonu Sergisi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından yılsonu sergisi açıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından yılsonu sergisi açıldı.

Üniversitenin konferans salonunda açılan sergide 400 eser sergilenirken, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Hatice Öntürk, Bitlis halkının sergilerini ziyaret etmelerini istedi. Öntürk; kostümler, dolgu oyuncaklar, kavram ve renk ilişkilerini gösteren okulöncesi eğitime dönük parçalardan oluşan materyallerin olduğunu ifade etti. Öntürk, "Okulumuz ilk olarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete girdi. O yıldan beri düzenli olarak eğitim öğretim anlamında materyallerimizi sergiliyoruz. Her geçen gün biraz daha profesyonelleşiyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik de çalışmalarımız oluyor. Örnek verecek olursak, sergimizde bulunan eserler arasında görme engelli biri için sayıların ve harflerin bulunduğu alfabemiz bile var. Beklide bu parçamız sergimizin en değerli eseridir. Sağlıklı çocuklara hepimiz eğiliyoruz. Ancak burada önemli olan görme ve zihinsel engelli çocuklarımıza gerektiğinden fazla önem vermektir. Şans tanındığı zaman kahraman olmayacak kimse yoktur. Bizim öğrencilerimizde kendilerine fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerini bu sergide gösterdiler. Sergilenen bu 400 eser gerek uzaktan eğitim öğrencileri tarafından gerekse Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri olup toplamda 135 öğrenci tarafından sergilendi" diye konuştu.

Sergilenen eserlerin daha sonra nasıl değerlendirileceğini anlatan Öntürk, "Bu eserler hem bizim eğitim ve öğretimimizde kullanılacak hem de bünyemizde açılan kreşlerde değerlendireceğiz. Geri kalan parçaları da Bitlis'teki diğer anaokulu ve kreşlere gönderiyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title