Haberler

Bismil'deki Şenlik Festival Havasında Geçti

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ilk kez düzenlenen Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği festival havasında geçti.

Diyarbakır'ın Bismil ilçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve eğitim kurumlarının katıldığı şenlik Bismil'de ilk defa yapılıyor.

Bismil ilk kez düzenlenen Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'nde ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulu öğrencileri projelerini ve hünerlerini sergiledi. Bismil'de ilk defa yapılan Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği Bismilliler büyük ilgi gösterdi.

Bismil Aile Destek Merkezi, Halk eğitimi Merkezi, Kadın Merkezi, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Bismil kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Eğitim kurumlarının katıldığı şenliğe, Eğitim bilim sanat kültür ve spor Bismil'de tüm okullar tarafından hazırlamış ve öğrencilerinin hazırladığı projeler ve çalışmalar Bismillilerin beğenisine sunuldu.

ÖZGÜRLÜK BULVARINDA HÜNERLER SERGİLENDİ

Bismil Özgürlük bulvarında 3 km uzunluğunda İlçenin en büyük caddesi üzerinde öğrenciler hünerlerini sergiledi. Birbirinden farklı proje ve çalışmalar Bismillilerden tam not alırken, minik öğrenciler yetenekleri ile büyükleri şaşırttı.

Bismil Ana Cadde üzerinde Özgürlük bulvarında sabah saatlerinde açılan "1. Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği" etkinlikleri 1 gün devam edecek ve okullar tarafından oluşturulan stantlara vatandaşlar gün boyu gezebilecek. Sabah saatlerinde başlayan şenliğin açılışına; Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Daire Müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Şenlikler kapsamında öğrenciler gün boyunca müzik, halkoyunları, canlandırma, izci Bisiklet ve jimnastik gösterileri sundu.

Şenlik açılışında konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, şenliğe Bismil'de bütün okulların katıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmaları burada sergiliyor. Bismil'de ilk kez düzenlendiğimiz şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel projeler ve eserler var. Bunların hepsi görülmeye değer. Stantlar bugün akşama kadar ziyarete açık olacak" dedi.


Her türlü kalkınmanın temelinde eğitim olduğunu ifade eden Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Öğrenciler tarafından yıl içerisinde hazırlanan bir birinden ilginç bilim eserleri, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Okullarda çocukların yalnızca Matematik, Fizik, Kimya ve diğer dersleri öğretmenin yeterli olmadığını kaydeden Bakır, "Geleceğimizin en iyi şekilde hazırlanması gelecekte toplumuzun, insanımızın ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olması sanatsa, kültürel, sportif alanda insani ve davranış alanında yeterli donanıma sahip olması tüm eğitim kadromuzla gayret ediyoruz. Bu konuda ailelerimize, okul aile birliklerimizle var gücümüzle çalışmaktayız. Bugün ilk defa yapılan bu şenlikle öğretmenlerimizin ve eğitin kadrolarımızın yıl içerisindeki emeklerini hep beraber sizinle paylaşmak için buradayız. Çünkü her türlü kalkınmanın temelinde eğitim var. Eğitim olmadan hiçbir alanda ilerleme kaydetmemiz mümkün değil. Bismil olarak eğitimdeki başarımızı her geçen yıl arttırıyoruz" dedi.

Bu noktada öğrencilerin hem paylaşımı hem iletişimi böyle güzel bir ortamda güçlendirmiş olduğunu ifade eden Bismil kaymakamı Vehbi Bakır, "Sevgili öğrenciler sizler bizim göz bebeğisiniz. Sizin için ne kadar çalışıp ve imkânlar hazırlarsak azdır. Sizler bu kadar az imkânlarla başardığınız bu büyük sonuçtan dolayı tebrik ediyorum. Bu şenlikte okulda özellikle bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alanda çalışmaları sergileme imkânı bulacağız. Bugün Bismil tarihinin belki de en büyük halayını çekerek kardeşlik duygularımızı pekiştireceğiz" diye konuştu.


Eğitim-öğretimin son zamanlarına gelinen şu günlerin çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Vehbi Bakır, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza fırsatlar sağlandığında ne kadar büyük işler başardıklarını burada görmüş olduk. Şuna şahit olmanızı istiyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu çocukları iyi yetiştirirsek onlara insan sevgisini kazandırarak başkalarının malını, canını ve namusuna saygı duymayı öğretebilirsek geleceğimiz teminat altına alınacaktır. Hangi fikre sahip olursa olsun, öncelikli olarak temel insani değerlere sahip olunmasını gerektiğini çocuklarımız bu güne kadar yapmış oldukları çalışmalarla bize göstererek bizleri heyecanlandırmıştır. Bizde bu çocukların gayretlerini imkânlar ve fırsatlar vererek katkıda bulunmaya çalışacağız. Bu sevincimize ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün misafirlerden rica stantları gezerek onları onurlandırarak, emeklerine teşekkür ederek onları daha büyük işler yapacaklarına inandıralım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Vehbi Bakır Diyarbakır Bismil Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title