Haberler

Bismil'de Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

DİSKİ, Bismil'de bir mahalleye 2 bin 800 metre kanalizasyon, bir mahalleye de 3 bin 150 metre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşemeye başladı.

Büyükşehirler Yasası'yla birlikte 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren 13 ilçe, yaklaşık 2 bin mahalle ve mezrada hizmet vermeye başlayan DİSKİ Genel Müdürlüğü, 110 bin nüfusa sahip Bismil'de de altyapı çalışmalarını sürdürüyor.


İlçe merkezi, köy ve mezralarla birlikte 110 bin nüfusa sahip Bismil'de, şimdiye kadar Terfi Merkezi ve depolarda gerekli bakım ve onarımları tamamlayan DİSKİ, içme suyu sistemi, kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi master planını hazırladı, ardından hızlı bir şekilde kanalizasyon, içme suyu şebekesi, su deposu inşa çalışmalarına başladı.


Kooperatifler mahallesinde kanalizasyon şebekesi


Bismil kent merkezinde bulunan Kooperatifler Mahallesi'nde 60 hanenin kanal sorununu ortadan kaldıracak kanalizasyon altyapı çalışmalarını başlatan DİSKİ, çalışma kapsamında 2 bin 800 metre uzunluğunda şebeke döşeyecek.

Çeltikli'de 3 bin 150 metre içme suyu şebekesi

11 yıl önce Beritan Aşireti için kurulan Çeltikli Mahallesi'nde de altyapı çalışmalarını hızlandıran DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için hızla çalışıyor. Mahallede şimdiye kadar 870 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeyen ekipler, 3 bin 150 metre uzunluğunda içme suyu şebekesi ve su deposunun yapım çalışmalarına da başladı.

Göksu Mahallesi'nde 100 tonluk depo

Göksu Mahallesi'nde 100 tonluk içme suyu deposu yapım çalışmaları sürdürülürken, mahalleye 225 metre uzunluğunda içme suyu hattı; Köseli Mahallesi'ne ise 600 metre içme suyu şebekesi döşendi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Bismil Göksu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title