Haberler

Birlik Vakfından Suriyelilere İftar

Birlik Vakfı Malatya Şubesi, konteyner kentte kalan 600 Suriyeli mülteciye iftar verdi.

Birlik Vakfı Malatya Şubesi, konteyner kentte kalan 600 Suriyeli mülteciye iftar verdi.

Suriyeli misafirlerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesisinde verilen iftar yemeğine katılan Malatya Valisi Süleyman Kamçı çocuklarla yakından ilgilendi.

Kamçı iftarın ardından yaptığı konuşmada, programı düzenleyen Birlik Vakfı Malatya Şubesine teşekkür ederek, "Bu akşam ramazan ayının birlikteliğini, güzelliğini Suriyelilerle yaşamış olduk. Suriyeli kardeşlerimiz de inşallah ülkelerinde bir an önce iç huzur sağlanır ve yerlerine, yurtlarına, barklarına huzur içerisinde dönerler diye temenni ediyoruz" dedi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ise muhacir kardeşleriyle ensar ruhunu yaşatmak, yaşamış oldukları travmaları ve sıkıntıları birlikte hissetmek, ramazan ayının rahmet ve bereketini paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

İslam coğrafyasının şu anda yaşamış olduğu sıkıntıların herkesin malumu olduğunu dile getiren Ergül, yaşananları bu ülkenin insanları olarak üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Suriyeli kardeşleri için ellerinden gelenin daha iyisini yapmaya gayret ettiklerini anlatan Ergül, duaları ve gayretlerinin misafirlerinin kendi vatanlarında sağ salim bir şekilde yaşaması olduğunu vurguladı.

İftara il protokolü ve konteyner kentte kalan Suriyeli aileler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Beydağı Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title