Haberler

Birleşmiş Milletler: Dünyada 925 Milyon Aç Var

BM'de Düzenlenecek Olan "1000 Yıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi'nde Yoksullukla Mücadelede Ne Kadar Yol Alındığı Ele Alınacak. 125 Devlet ve Hükümet Başkanının New York'ta Katılacağı Zirvede Yoksullukla Mücadelede Ne Kadar İlerleme Sağlandığı Masaya Yatırılıyor. 2005 Yılındaki Gözden Geçirme Zirvesinin Ardından 5 Yıllık Aradan Sonra Düzenlenen Zirve, Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne Ulaşılmasına Dönük Çabaların Hızlandırılması Bakımından Büyük Önem Taşıdığı Vurgulandı.

Zirve gündeminde yoksulluk, açlık, hastalık ve eğitim sorunlarıyla mücadele bulunuyor. BM'ye üye 189 ülkenin devlet ve hükümet başkanları bundan 10 yıl önce, 2000 yılında, yoksulluğun 1990 yılına oranla 2015 yılına kadar yarı yarıya azaltılması yönünde bir dizi hedef belirlemişti. Bu hedefler arasında açlık çekenlerin, anne ve çocuk ölümlerinin ve ayrıca eğitim sorununun yarı yarıya azaltılması bulunuyordu. Liderlerin yeni bir eylem planı ile açlıkla mücadele çabalarını arttırmaları bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon , hedeflere ulaşmak için geriye sadece beş yıl kaldığına dikkat çekerek liderlerin çabalarını artırmasını istedi. Kalkınma yardımlarının azaldığını anlatan Ban, gelişmekte olan ülkelerin bu zirvede desteklerini artırmaları yönündeki umudunu bildirdi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü geçen hafta yaptığı açıklamada 15 yıldan bu yana ilk kez açlık çekenlerin sayısının gerilediğini açıklamıştı. Yıllık raporunu açıklayan örgüt, bu yıl açlık çekenlerin sayısının 925 milyon kişi olarak tespit edildiğini ve bunun geçen yıla oranla azalma anlamına geldiğine dikkat çekti. BM, 2009 yılında ekonomik krizin de etkisiyle açlık çekenlerin sayısının 1 milyardan fazla olduğunu açıklamıştı. Açlık çekenlerin sayısının azalmasında, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik koşulların iyileşmesi ve gıda fiyatlarının düşmesinin etkili olduğu belirtildi.

İhsan DÖRTKARDEŞ / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Bakmadan Geçme

30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Voleybolda yeşil kart nedir, yeşil kart neden gösterilir? #129342 Arda Güler'in bonservis bedeli ne kadar? İşte Arda Güler'in piyasa değeri
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title