Haberler

Birinci İnönü Zaferi'nin 93'ncü Yıl Dönümü

MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Şensoy: "Birinci İnönü Zaferi, aynı zamanda yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun en hayati kilometre taşlarından birisi olarak tarihe geçmiştir"

MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy, Birinci İnönü Zaferi'nin, aynı zamanda yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolun en hayati kilometre taşlarından birisi olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

Şensoy, Birinci İnönü Zaferi'nin 93'ncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarihinin zaferlerle dolu bir tarih olduğunu ve bunlardan birisi de inanç ve azmin önünde hiçbir gücün duramayacağının dosta düşmana gösterildiği, Türk'ün her dönemde zorlu sınavları başarıyla verdiğini dünyaya gösterdiği Birinci İnönü Zaferi olduğunu belirtti.

Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde "Ya istiklal ya ölüm" parolasını hedef yaparak, 1918'de başlattığı mücadelesini 30 Ağustos 1922'de destansı bir zaferle noktaladığını ifade eden Şensoy, mesajında şunları kaydetti:

"Bu eşsiz mücadelenin kazanılmasında hiç şüphesiz en önemli zaferlerden birisi de Birinci İnönü Zaferi'dir. Bu zafer aynı zamanda yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun en hayati kilometre taşlarından birisi olarak tarihe geçmiştir. Kahraman şehitlerimizin, canlarıyla, kanlarıyla bize emanet olarak bıraktıkları kutsal mirası aynı şuur ve duygularla, inancımızı ve irademizi koruyarak, daha yükseklere taşımaya kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve istikbalimizi kendilerine borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Birinci İnönü Zaferinin komutanı İsmet Paşa'yı, geçmişten bu güne kadar istikbal ve hürriyet mücadelesi verirken şehitlik mertebesine ulaşan bütün kahraman vatan evlatlarını ve vefat eden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Şensoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, basının, halkın işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dili olduğunu belirterek, kamusal hizmet alanında da en önemli görevlerden birisini yerine getirdiğini bildirdi.

Vatandaşa sağlıklı ve doğru bilgileri alma olanağı sağlayan, zor şartlara rağmen fedakarca görevlerini yerine getirme gayreti içerisinde olan basının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayan Şensoy, mesajında şunları ifade etti:

"Kişisel hak ve özgürlüklere riayet ederek, toplumun temel değerlerine saygılı bir şekilde bireylere doğru, tarafsız ve güvenilir haberleri ulaştırma gayreti içerisinde olan basın çalışanlarının bugün bir çok problemle karşı karşıya olduğu bir realitedir. Zira çağımızda takip edilemeyecek seviyede ve hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte ağırlığı ve önemi her geçen gün artan yazılı ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, devletle vatandaş arasında iletişimi sağlarken bir taraftan kamuoyu oluşturmakta, diğer yandan da anayasal bir hak olan haber alma özgürlüğünün yaşamasını sağlamaktadır. Bir anlamda gazeteciler halkımızın işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dilidir. Bizlere bu hizmeti sunmak adına özveriyle çalışan ve her zaman farklı teknik araçlar vasıtasıyla kendilerine ulaşma fırsatımız olan bilgi ve haberleri kamuoyuna sunan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları görmezlikten gelmek en basit ifadeyle vefasızlık olur. Özellikle her geçen gün zorlaşan ekonomik şartların altında ezilen basın çalışanlarının maddi anlamda imkanlarının artırılması, çalışma hayatını garantiye alacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi, basın emekçilerinin problemlerine bir nebze de olsa çare olacaktır." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Gazeteciler Günü Hüseyin Şensoy Bilecik Yerel Haberler

title