Haberler

Biricik Kızını Yeni Bedenlerde Yaşatacak

İntihar Girişiminde Bulunduktan Sonra Beyin Ölümünün Gerçekleşmesiyle Organları Bağışlanan Lise Öğrencisi 15 Yaşındaki Seher İçin Babanın Tek İsteği, Yürekleri Dağladı.

Geçen 16 Nisan'da meydana gelen olayda, Dalaman Öztaş Lisesi 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Seher Yaman, babasına ait ruhsatlı tabancayla evde yalnız olduğu sırada başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Annesi Sevinç Yaman'ın eve geldiğinde kanlar içinde bulduğu Seher Yaman, yoğun bakım ünitesi bulunan Fethiye Özel Letoon Hastanesi'ne götürüldü. Burada üç gün yaşam savaşı veren genç kızın beyin ölümünün gerçekleşmesiyle, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

BEŞ KİŞİYE CAN VERECEK

İzmir, Ankara ve Denizli'den gelen uzman ekipler, yaklaşık 4 saat süren ameliyatla Seher Yaman'ın, alınan organlarından kalp, ambulans helikopterle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, pankreası Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, böbreklerden biri Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğeri ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

BABADAN TEK ŞART

Eşi ile birlikte kızının organlarını bağışlayan baba Sezgin Yaman, bunun karşılığında tek şart sundu. Kızının organlarıyla hayat bulacak olan kişileri tanımak. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından kızının cansız bedenini teslim alan Sezgin Yaman, kızının hayat dolu ve neşe kaynağı olduğunu söyledi. Yaman, kızının küçük yaşlardan itibaren spor yaptığını, uzakdoğu dövüş sporları alanında ödüllerinin bulunduğunu, intihar etmek için bir nedeninin bulunmadığını dile getirdi.

Kızının organlanları için sunduğu tek şart için de açıklama yapan Sezgin Yaman, 'Ben kızımın organlarıyla hayat bulan kişileri tanımak istiyorum. O kişiler çocuksa onları büyütmek istiyorum. Öğrenci iseler, okutmak ya da ihtiyaçlarını gidermek istiyorum. Büyüklere de yardım etmek istiyorum. Kızımı onlarda bağrıma basmak istiyorum' dedi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Liseli Seher Yaman'ın cenazesinde ise gözyaşları sel oldu. Dalaman Öztaş Lisesi'nden sınıf arkadaşları ve babası Sezgin Yaman'ın hali yürekleri burktu.

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından liseli evine getirildi. Burada annesi Sevinç Yaman'ın kızına son kez bakmak isteyince fenalaştı. Cenaze dana sonra Dalaman Merkez Camisi'ne getirildi. Burada da, Seher'in sınıf arkadaşları gözyaşı döktü ve tabutunu taşıdı. İkindi vakti kılınan namazın ardından cenaze Şerefler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'KAZANDIĞIN ŞEYLER KAYBETTİĞİNE DEĞSİN'

Esnaf bir baba ile ev hanımı bir annenin iki çocuğundan biri olan Seher Yaman, Dalaman Öztaş Lisesi'nin sevilen öğrencilerinden biriydi. Seher'in hayata tutunmaya çalıştığı günlerde arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Gitme', 'Geri dön', 'Aç gözünü', 'Sana ölüm yakışmıyor', 'Daha iki gün önce sözleşmiştik. Dövme yaptırmaya gidecektik', 'Hayatta her zaman olduğun gibi güçlü ol' diye yazdı. Arkasında hiçbir not bırakmadan intihar eden Seher ise elim olaydan iki gün önce 14 Nisan'da Facebook'ta, 'Çoğu şeyleri kazanırken, bazı şeyleri kaybedersin. Hayatta öyle seçimler yap ki, kazandığın şeyler kaybettiğine değsin', 29 Mart'ta da 'Sevgi neydi? Sevgi iyilikti. Sevgi dostluktu, sevgi emekti. ya şimdi? Üç günlük zevk mi? Beş günlük menfaat mi' diye yazdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title