Haberler

Birand'ın Son Yazısı

Güncelleme:

Akşam saatlerinde yaşamını kaybeden efsane gazeteci Mehmet Ali Birand'ın son yazısı...

Bir süredir yoğun bakımda yatan Mehmet Ali Birand, bu akşam 18.29'da yaşamını yitirdi. 72 yaşında hayatını kaybeden Birand son yazısında Diyarbakır'daki törenden bahsetmişti. Birand, son yazısında sağ duyu çağrısından bunlunmuştu.

İşte Birand'ın son yazısı:

"Bugün hem polis hem PKK sınavdan geçecek

Bugün Diyarbakır'da büyük tören var.

Yüzbinlerce kişi toplanacak En ufak bir olay kan dökülmesine kadar gider. İki muhatabımız var. Biri Pkk diğeri de polis. Bakalım sürecin devamını mı istiyorlar, yoksa dinamitlemek mi?

Bugün yüzbinler Diyarbakır' da toplanacak.

İçlerinde çok kızgınları olduğu gibi, üzüntü duyanlar da olacak. Ancak ne olursa olsun, bu bir Kürt Gösterisi şeklinde geçecek.

Halk, gücünü gösterecek.

BDP yaklaşımını belirledi. Tahrik etmeyecek. Etrafın yakılın yıkılması için tahrik etmeyecek.

PKK'nın tutumunu henüz bilmiyoruz.

Acaba "Bakın istediğimiz zaman sokakları ateş topuna çevirebiliyoruz...Bu defa ise, halkımızın barışçı gücünü göstereceğiz..." mi diyecek, yoksa bir işaretle gençlerini etrafa mı saldıracak?

Örgüt bugün, İmralı Süreci konusunda ne düşündüğünün ilk işaretini verecek.

Böylesine büyük toplulukları kışkırtmak kolaydır da, kontrol altında tutmak çok zordur. Bir silah sesi, bir fısıltı herşeyi mahveder .

POLİSİN DE BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR. BAZI ŞEYLERİ GÖRMEMELİ. HER ATILAN ADIMA SERT MÜDAHELE ETMEMELİ. DÜZEN KURACAĞIM DERKEN MİTİNGİ KARIŞTIRMAMALI.

Diğer bir sorumluluk Polis' e ait.

Bundan önceki gösterilerde hep gördük. Güvenlik Güçleri bazen çok sertleşiveriyorlar. Öylesine bir tepki gösteriyorlar ki, gösteri savaş alanına dönüyor.

Neden yaptıklarını soruyorsunuz , "efendim izin almadılar... Polise tükürdüler..." Gibi gerekçeler sayıyorlar.

Oysa öyle gösterilerle karşılaştık ki, polis kenarda durduğu zaman olay çıkmıyor. Aman dikkat, burada biz polisin insanlar öldürülürken veya binalar yakılırken de sessizce seyretmesinden söz etmiyoruz.

Güvenlik güçlerinin sağduyulu davranmasını bekliyoruz.

Bugün ilk işareti alacağız.

Acaba bu iş yürüyecek mi, yoksa dinamitlenecek mi ?

Ben Ümitli olmak istiyorum.

Artık ölümlerin durmasını diliyorum.

TÜRKİYE, ZORU BAŞARIYOR, KOLAYINI YAPAMIYOR ...

Geçen haftaki bir haber eminim dikkatlerinizi çekmiştir.

Heybeliada Ruhban Okulu'nun etrafındaki 190 dönümlük koru, sahibi olan Aya Triada Manastırı Vakfına iade edildi.Ruhban Okulu 1971 yılında kapatılmıştı. Nedeni de, ülkenin genelindeki Din Okullarına duyulan alerjiydi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Birand Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title