Haberler

Bir Sehven de 'Askeri Casusluk'ta

Güncelleme:

Bir Başkasının Yaptığı Bir Telefon Görüşmesinin Tutanağa 'Sehven' Eklendiği Ortaya Çıktı.

Ergenekon davası tutuklu sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin gözaltındayken cep telefonuna yükleme yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, "Askeri casusluk" soruşturmasında da aslında olmayan ya da bir başkasının yaptığı bir telefon görüşmesinin tutanağa 'sehven' eklendiği ortaya çıktı.

Emniyet tarafından hazırlanan telefon konuşmalarının dökümlerinde, şüpheli emekli albay İbrahim Sezer'in 14 Temmuz 2010 tarihli bir telefon konuşmasında, 'Rus ajanı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edildiği öğrenilen' Vika kod adlı Leyla Tanrıverdiyeva isimli kadından bahsettiği dökümlerde yer aldı. Şüpheli Sezer'e emniyet sorgusunda söz konusu döküme ilişkin sorular yöneltildi. Sezer, dökümlerdeki görüşmeyi kabul etmedi.

AVUKATI SAVCILIKTAN KAYITLARIN YENİDEN DİNLENMESİNİ TALEP ETTİ

Dökümanlarde yer alan konuşma ile ilgili olarak İbrahim Sezer'in avukatı Mahir Işıkay savcılığa başvuru yaparak bu konuşmanın tekrar dinlenmesini istedi.

EMNİYET DÖKÜMLERE 'SEHVEN' YAZILMIŞ DEDİ

Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, savcılığa gönderdiği yazıda, "Hatalı olup olmadığının araştırılması istenilen iletişim tespit tutanağının 'sehven' yazılmış olduğu tespit edilmiş ve yeniden düzenlenmiştir" denildi.

SORUMLULAR HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ

İbrahim Sezer'iin avukatı Mahir Işıkay'ın yapılan bu hata nedeniyle İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli sorumlu polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçesini bu sabah sunan avukat Işıkay, sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title