Haberler

Bir Kınama Da Türk Eğitim Sen'den

Güncelleme:

Suruç'ta gerçekleştirilen kanlı saldırıya bir kınama da Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası'ndan geldi.

Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırına bir kınama da Türk Eğitim Sen ve Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası'ndan (Eğitim-İş) geldi. Sendika il binasında gerçekleştirilen açıklamayı Eğitim İş Sendikası Temsilcisi Ramazan Kocaoğlu okudu.

Gençlerin amacının Orta Doğuyu kan gölüne çevirenlerin getirdikleri ölümlere karşı 'yaşatmak' olduğunu söylen Kocaoğlu, "IŞİD katliamcılarının kabus gibi çöktüğü, ölüm kustuğu Ayn El Arap'a (Kobane) bir tutam nefes götürmeye giden 300 Deniz yürekli, devrimci gencimize yapılan saldırı, barışa ve yaşama hakkına yapılan saldırıdır. IŞID'in aylardır yaktığı, yıktığı Ayn El Arap'a yaraları sarmak için dayanışmaya giden gençlerin yola çıktıkları andan itibaren polis gözetim çemberinde olduklarını biliyoruz. Bu gözetim mekanizması belli ki katiller için değil, barış yolunda yürüyenler için işliyormuş" dedi.

'ACININ DİNİ, DİLİ, IRKI OLMAZ'

'Emperyalizm tıkandığı yerde kendine kanla ile yol açmaya çalışılıyor' diyen Kocaoğlu, "Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırının failleri emperyalistler ve onun yerli işbirlikçileridir. Ormanlarımızı yakıyorlar, bombalar patlatıyorlar, canlar ölüyor ve bunlar ağırlıkla sınır bölgesindeki illerimizde oluyor. Bunların hepsi emperyalistlerin ülkemiz üzerinde ki kirli emellerinin provalarıdır.Büyük katliamlardan, birini yaşattılar bize bugün. Patlayan bombanın şarapnel parçaları dimağımıza saplanıp, kavurdu içimizi. Ancak ne olursa olsun halkın direnişi ve dayanışmasıyla Barış kazanacak! Özgürlük kazanacak! İnsanlık kazanacak! Emperyalizme karşı Halk Tek Yumruk Olacak! Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Milletin İstiklâlini Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracak!'. Acının; ırkı, dili, dini, mezhebi, cinsi, günü, gecesi, sabahı, yeri, yurdu, Türkü, Kürdü olmaz. Suruç'ta 30 cana kıyan, Adıyaman'da askeri şehit eden, Iğdır'da yol kesen, Suriye'yi bölmeye çalışan, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bu terör saldırılarını ve katillerini şiddetle kınıyoruz. Bu toprağa kan düşürdünüz ama asla kin düşüremeyeceksiniz. Eğitim İş ve Birleşik Kamu İş olarak, tüm halkımızı, emperyalist kuşatmaya karşı tek yumruk, tek yürek olmaya çağırıyoruz. Bu kanlı saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine, barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana tüm güçlere başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

title