Haberler

Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Güncelleme:

"Sincan Uygur Özerk"i Ziyaret Eden İlk Türk Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Oldu.

Gülsen Solaker - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, altı günlük Çin turunun ilk durağı olan Kaşgar'a geldi.

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Kaşgar Havaalanı'na TSİ 03.30 sularında vardı. Davutoğlu'nu alanda Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Esenli ve yerel makamlar karşıladı.

Bakan Davutoğlu, Çin turu çerçevesinde sırasıyla Kaşgar, Urumçi, Şian, Şanghay ve Pekin'de temaslarda bulanarak, resmi yetkililerin yanı sıra bu şehirlerin ileri gelenleri ile görüşecek.

Beraberinde milletvekilleri, bürokratlar, işadamları, akademisyenler ve basın mensuplarından oluşan bir heyetle Çin'e gelen Davutoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Dışişleri Bakanı Yang Jiechi'nin daveti çerçevesinde bu ülkeye resmi ziyarette bulunuyor.

Davutoğlu ile Yang arasında Pekin'de yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınarak, işbirliği imkânları üzerinde durulacak ve her iki ülkeyi ilgilendiren gerek bölgesel gerekse uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Bakan Davutoğlu'nun ayrıca ÇHC Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping tarafından kabul edilmesi, Çin Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü'nde (CIIS) bir yuvarlak masa toplantısına katılması ve Pekin'deki Renmin Üniversitesinde bir konuşma yapması da öngörülüyor.

Davutoğlu ayrıca Şian kentinin yanı sıra, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin (SUÖB) başkenti Urumçi'de ve tarihi Kaşgar kentinde temaslarda bulunacak. Davutoğlu'nun bu iki kentteki temasları Türkiye'den Dışişleri Bakanı düzeyinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne gerçekleştirilecek ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Bakan Davutoğlu, kapanışı 31 Ekimde yapılacak olan ve Türkiye'nin teması "Türkiye: Medeniyetlerin Beşiği, Anadolu: Daha İyi Şehirler, Daha İyi Yaşamlar Alanı, İstanbul: İki kıta bir şehir'' olan sergi ile temsil edildiği Şanghay 2010 Expo Fuarını da ziyaret edecek.

*** Davutoğlu, Kaşgarlı Mahmut ve Yusuf Has Hacip Türbelerini Gezdi ***

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, altı günlük Çin turunun ilk durağı olan Kaşgar'da, Kaşgarlı Mahmut ve Yusuf Has Hacip türbelerini gezdi. Türbeler hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu ve Eşi Sare Davutoğlu, tarihi mekanlardan oldukça etkilendi. Sare Davutoğlu'nun zaman zaman duygulandığı görüldü. Davutoğlu ve eşi, türbe önünde dua etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, altı günlük Çin turunun ilk durağı olan Kaşgar'da, Kaşgarlı Mahmut ve Yusuf Has Hacip türbelerini gezdi.

Türbeler hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, tarihi mekanlardan oldukça etkilendi. Sare Davutoğlu'nun zaman zaman duygulandığı görüldü. Davutoğlu ve eşi, türbe önünde dua etti. Bakan Davutoğlu, Kaşgarlı Mahmut'un eseri Divanu Lugati't-Türk'ün bir kopyasını uzun süre inceledi. Türbedeki müzeyi de gezen Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, türbenin etrafındaki eski mezarlıkları görme fırsatı yakaladı.

Bakan ve beraberindeki heyet, son olarak Yusuf Has Hacip türbesine gelerek dua etti ve burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title