Haberler

Binicilikte Atatürk Kupası, İnönü Kupası ve TSYD Kupası'nın Basın Toplantısı Yapıldı

Binicilikte yılın en önemli ve prestijli engel atlama yarışı olan 46. Atatürk Kupası, 31 Temmuz Pazar günü Maslak Binicilik Tesisleri'nde koşulacak.

Binicilikte yılın en önemli ve prestijli engel atlama yarışı olan 46. Atatürk Kupası, 31 Temmuz Pazar günü Maslak Binicilik Tesisleri'nde koşulacak. İnönü Kupası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası da aynı gün yapılacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) Başkanı Armağan Özgörkey, hafta sonunda yılın en prestijli kupalarının koşulacağını vurgulayarak, Atatürk Kupası'nın yanında İnönü ve TSYD Kupaları da koşulacak. Garanti Masters Özel Bankacılığın desteğiyle binicilikte de marka değeri oluştu dedi.

Özgörkey, spor gündeminin yoğunluğunda binicilik tarihinde yaşanan bazı ilklerin gözden kaçtığını ifade ederek, 3 hafta önce Portekiz'de Avrupa Gençler Şampiyonası'nda takım olarak 16 ülke arasında 5. olduk. Aynı takımın içinde ferdi yarışan Derin Demirsoy gümüş madalya kazandı şekinde konuştu. Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürü Demet Apak Şermet ise, 2005 yılından itibaren binicilik sporunu desteklediklerini, Atatürk Kupası'na 5. kez arka arkaya ana sponsor olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır da son iki yılda bu yarışları izlediğini belirterek, Binicilik Federasyonu bize karşı nezaket göstermiştir.

Atatürk ve İnönü'den sonra başka kuruluşlara kupanın ismini vermek mümkünken TSYD'nin ismini verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Maslak Binicilik Tesisleri'nde 31 Temmuz Pazar günü saat 21. 00'de 46. Atatürk Kupası, 18. 00'de İnönü Kupası ve 16. 00'da da TSYD Kupası koşulacak.

Atatürk Kupası'na katılacak biniciler için hazırlık yarışı olacak Garanti Masters Kupası yarışı ise 30 Temmuz Cumartesi günü saat 21. 00'de yapılacak. Engel yüksekliğinin 1. 45 metre olduğu Atatürk Kupası'na usta kategorideki 38 sporcu mücadele edecek. 5 yıl içinde 3 yıl birinci olanın daimi sahibi olduğu kupayı bu yıl Sencer Can kazanırsa, kupanın daimi sahibi olacak. 46. düzenlenen kupayı 6 kezle en fazla Ata Zorlu kazanırken, Zorlu'nun ardından 5 kupayla Sencer Can geliyor.

15-18 yaş gençler kategorisindeki 40 sporcunun mücadele edeceği İnönü Kupası'nda engel yüksekliği 1. 30 metre olacak. Yaklaşık 30 sporcunun katılacağı 12-14 yaş yıldız kategorisindeki TSYD Kupası'nda ise engel yüksekliği 1. 20 metre. İnönü ve TSYD Kupaları'nı 3 yıl içinde 2 kez kazanan sporcu, kupanın daimi sahibi oluyor. TSYD Kupası'nda geçen senenin sahibi Adnan Onur, bu yıl da kazanırsa, kupanın daimi sahibi olacak. Atatürk Kupası'nı kazanan 20 bin lira, İnönü Kupası'nın kazanan sporcu ise 8 bin lira para ödülü alacak. TSYD Kupası'nda ise dereceye girenlere hediye çeki verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title