Haberler

Bingöl - Vali Balkanlıoğlu: Lüzumsuz Yere Paniğe Kapılmayın

Bingöl'de Deprem Tedirginliği Sürüyor

BİNGÖL'DE DEPREM TEDİRGİNLİĞİ SÜRÜYOR

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Deprem olacak, kente ceset torbaları gelmiş' söylentileri üzerine korkuya kapılan halkı, bu tür iddialara inanmamaları konusunda uyarıp, "Böyle birşey yok. Vatandaşlarımızın lüzumsuz yere paniğe sevketmemek lazım. Ancak tüm bunlar, Bingöl'de deprem olmayacak anlamına da gelmiyor. Fay hattı üzerindeyiz" dedi.

Elazığ'da 8 Mart'ta meydana gelen ve 42 kişinin ölümüne neden olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, arka arkaya yaşanan artçı sarsıntılar ve bazı akademisyenlerin açıklamaları Bingöl halkını tedirgin etti. Bir de buna, 'Bingöl'de de deprem olacak, kente ceset torbaları getirildi' söylentileri eklenince, halk geceleri sokaklarda geçirmeye başladı.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bugün yaptığı açıklamada, halkın korkuya ve paniğe kapılmaması gerektiğini söyledi. Bingöl'ün birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, "İnsanları depremler değil, çürük olan bina ve yapılar öldürür" dedi.

Kandilli Rasathanesi'nde görevli deprem uzmanlarıyla telefon görüşmesi yaparak bilgi aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Elazığ'ın Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde meydana depremler, Bingöl'de yaşayan vatandaştaki hassasiyetini artırmış durumda. Vatandaşlarda paniğe yol açan çeşitli bilgiler, uzmanların ulusal medyada yer alan beyanatları, halkımızı tedirgin etmiştir. Devlet hastanemiz için çok önceden alınması planlanan ve ihale usulü ile çok önceden kente getirilen ceset torbaları bile deprem malzemesi olarak kullanılmış ve halkı paniğe sürüklemiştir. Bu yüzden bazı vatandaşlarımız yaşadıkları korku nedeniyle ateş yakarak geceleri sokakta geçirdiği haberler de halkı deprem olacakmış gibi bir düşünceye sürüklemiştir" dedi.

Balkanlıoğlu, "Bingöl, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı ile birleşen bölgede. Birinci derecede deprem bölgesi, fakat bütün uzmanlarla görüştüm, Elazığ'daki fay hattının Bingöl'e doğru yırtıldığı ve bugünlerde Bingöl'de 7 büyüklüğünde bir deprem beklenmediğini söylediler. Uzmanların ortak görüşü, insanları depremin değil, çürük bina ve yapıların öldürdüğüydü. Bingöl'deki konutların elden geçirilmesi, güçlendirilmesi yapılması gerekir. Tamamen yıkılması gereken yapılar varsa da yıkılıp yeniden yapılması gerekir. Vatandaşlarımızın lüzumsuz yere paniğe sevketmemek lazım. Ancak tüm bunlar, Bingöl'de deprem olmayacak anlamına gelmez. Fay hattı üzerindeyiz, birinci derecedeki bölgemizde de malum hareketlenmeler oldu" dedi.

Halkın evlerine dönmesini ve işlerine güçlerine bakması gerektiği çağrısı yapan Vali Balkanlıoğlu, Valilik olarak kent merkezinde tespit çalışmasına başladıklarını duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title