Haberler

Bingöl Protestosunda AKP'yi Suçladı

CHP'li Kurban, Kılıçdaroğlu'nun Bingöl'de Protesto Edilmesinden Ötürü AKP'yi Suçladı.

CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na önceki gün Bingöl'de yapılan protestoyu AK Parti'li yetkililerin yaptırdığını ileri sürdü. Kurban, "Yaptığımız tespitlerde bu işin içinde direk AKP yetkilileri var ve baktığımız zamanda bu işi yönlendiren insanlarında sabıkalı, hırsız ve toplum tarafından dışlanmış insanlardır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Bingöl'de düzenlediği mitingde yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından protesto edilmiş, protestocular, "Başbakan Erdoğan" diye slogan atmıştı. CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Kurban, Bingöl'de bugün yaptığı açıklamada, protestoyu AK Parti'li yetkillerin organize ettiğini ileri sürdü. Kurban, şöyle dedi:

"Yaptığımız tespitlerde bu işin içinde direk AKP yetkilileri var ve baktığımız zamanda bu işi yönlendiren insanlarında sabıkalı, hırsız ve toplum tarafından dışlanmış insanlardır. Ama burada yarım saat boyunca mitingi sabote etiler. Ne yazı ki, güvenlik güçleri bunlara seyirci kaldı. Oysaki bizim bildiğimiz güvenlik güçleri taş atan çocuklara karşı amansızca tekme tokat girişirken AKP'lilere dokunamadılar. Yine gösteriyor ki, AKP'li olanlar. AKP'li ayrıcalığı olmak gerekir. Çünkü bu insanların gösterdiği yarım saat boyunca polis buna seyirci kaldı mitinge girişi bile engelledi. Diğer tarafta sayın genel başkanımızı susturacak kadar bağırıp çağıran bir şahsiyeti güvenlik güçleri toplumun içine almadılar. Oysa her an bir arbede yaşanabilirdi, her an bir kargaşa yaşanabilirdi, her an bir linç yaşanabilirdi. Güvenlik güçlerinin görevi bu mitinge gelen insanı derhal uzaklaştırmak zorundadır"

KILIÇDAOĞLU'NU ÜSLUBA DAVET EDEN SABIKALI DEVLET MEMURU

CHP'li Kurban, mitingde Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını kesip, Başbakan Erdoğan'a karşı 'terbiyeli' olması yönünde konuşma yapan kişiye de değindi. Kurban, bu kişinin adınan Ahmet Baykal, olduğunu ve dolandırıcılıktan sabıkalı ve 7 yıl, 9 ay hapis cezası alan bir devlet memuru olduğunu söyledi. Kurban, şöyle dedi:

"Bu şahsın dosyası şuan Yargıtay'da 2 yıldır onay beklemektedir. ve bu şahıs adeta güvenlik güçleri tarafından korundu. ve elini kolunu sallayarak gitti. Şimdi 7 yıl 9 ay hapis cezası almış dolandırıcılıktan ceza almış Ahmet Bakal. sayın Erdoğan temsil ediyor. Eğer sayın Başbakan, bu temsili kendisine yakıştırıyorsa biz kendisine bir şey demiyoruz. Ama dolandırıcılıktan sabıkalı bir insanın sayın Kılıçdaroğlu'nu üsluba da, üslup yöntemi konuşmaya davet etmesi bizce ahlaksız bir olaydır. Yine bu grubu yönlendirenlerden biriside Abdurahim Kaya diye maliyede memur bir insan. Buda yeşil karttan dolandırıcılık yapmış ceza almış ve yine AKP milletvekili Sayın Yusuf Coşkun'un himayeleriyle tekrar memurluğa dönmüş ve artık barınamayacağını anlayınca da emekli dilekçesini vermiş ve yine bu grubun içinde AKP'nin çeşitli mensupları var. Bunları tespit ediyoruz şuanda elimizde CD'leri var bunları tek tek çözünce kamuoyuna paylaşacağız"

CHP Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, olaya Bingöllülerin üzüldüğünü söyleyerek, mitingin engelleyen ve sabote edenlerin bedelini ödeyeceğini kaydetti. Önceki gün yapılan davranışı kabul etmelerini mümkün olmadığını ifade eden Kurban, şöyle dedi:

"Bunu yapanları kınıyoruz ama bunu peşini bırakmıyoruz, Güvenlik güçlerinin bundan sonra bize yaptıklarını bir başkalarına yapmasınlar. Çünkü ismi üzerinde güvenlik gücü ,bütün kapıları kapatıp insanları bir kapıdan almaya çalıştılar. Bu kapının önüne bir grup gelip bağırıp, çağırıp mitingimizi sabote etmeleri son derece üzmüştür. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bir devletidir. Güvenlik güçlerinin görevi bütün vatanı ve hukuku korumaktır. AKP'nin mitingini nasıl koruyorsa,imkan sağlıyorsa, CHP veya başka mitingleri de öyle korumalıdırlar"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title