Haberler

Bingöl'de TOKİ Kuraları Çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı'nca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl'de yapılan bin 333 konuttan 612 adedi için yer belirleme kurası çekildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı'nca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl'de yapılan bin 333 konuttan 612 adedi için yer belirleme kurası çekildi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde,TOKİ Başkanlığı ile Bingöl Belediyesi arasında imzalanan sözleşmeyle 2012 yılında yapımına başlanan bin 333  konuttan 620'sinin hak sahibinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

TOKİ Başkanlığı Kentsel Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır, TOKİ Başkanlığınca 81 ilde yaklaşık 3 bin 100 şantiyede 660 bin konut yapıldığını söyledi.

Bingöl'de yürütülen çalışmalarda ise 800 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini vurgulayan Bakır, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında birinci ve ikinci etap olmak üzere toplam bin 333 konut yapıldığını kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve hak sahiplerine verilmek üzere hazır bulunan 620 adet konuttan 616 adedi için yer belirleme kurası çekileceğini dile getiren Bakır, şunları kaydetti:

"2 etap halinde çalışmalar gerçekleşti. Bunlardan birinci etapta 713 konut, ikinci etapta ise 620 konut yapıldı. Şuanda konutlarımız beli bir seviyeye geldi. İkinci etap dediğimiz 620 konut müteahhit firma tarafından TOKİ'ye teslim edildi, bunların kontrolü yapıldı ve tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi için de ilgili firmaya ek süre verildi. Birinci etap dediğimiz 713 konut ise, çalışmalar devam ediyor."

Bir süre devam eden tartışmaların ardından, noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Bingöl Belediyesi Mustafa Bakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title