Haberler

Bingöl'de Solar Enerji Atölyesi Açıldı

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geçen yıl hazırlanan proje kapsamında, okul bahçesindeki solar enerji atölyesi törenle açıldı.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geçen yıl hazırlanan proje kapsamında, okul bahçesindeki solar enerji atölyesi törenle açıldı.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve AB ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen solar enerji atölyesinin kurulup işletim, bakım ve onarım modülünün hazırlanması projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç, projenin geçen yıl yazıldığını ve yaklaşık 26 ay sonra kabul edildiğini söyledi. 1 Eylül 2014'te projenin startını verdiklerini belirten Beğiç, "Projeye yaklaşık 2 Bin okul ve kurum başvurmuştu bunlardan projeyi geçen okul ve kurum sayısı 100 civarındaydı fakat nihai imza aşamasında 30 okul ve kurum 'biz bu işin altından kalkamayız' deyip vazgeçti. 70 okul ve kurumumuz projelerini imzalayıp başladılar. Bizde diğerlerinden eksiğimiz yok deyip, proje ekibimizi oluşturduk ve başlamış olduk. Bu proje 15 milyon euroluk bir projedir. Bizim projenin toplam tutarı 241 Bin avro. Bu tutarın 190 avrosu aktarıldı geri kalanı da proje bitiminde aktarılacak" dedi.

Proje kapsamında atölyeyi hazırladıklarını kaydeden Beğiç, "Hazırladık, atölyedeki iş ve işleyişler henüz bitmedi. 70 bin lira değerinde malzeme alınacak atölyemize ve malzemelerde alındıktan sonra Eylül ayından sonra öğrencilerimiz atölyede eğitim öğretime başlayacaklar" diye konuştu.

"LİSEMİZ FABRİKA GİBİ ÇALIŞTI"

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Türkiye'de sadece üç beş okulun başardığı bir solar enerji projesinin Bingöl'de başarıldığını ifade ederek, "Meslek liselerimizin ana gayesi yetişmiş insan gücünü ekonomiye kazandırmaktır ki, hamdolsun meslek lisemiz fabrika gibi çalıştı. Şuanda ilköğretim okullarımızın sıra, masa ve idare odalarındaki donanımın tamamını endüstri meslek lisemizden karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitimdeki başarıya dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:

"Bingöl birçok konuda kendini aştı. Özellikle YGS ve TEOG sonuçları açıklandığında Doğu ve Güneydoğu'daki 38 fen lisesini inceledim. Bu okullar arasında Bingöl'ümüz 12. sırada. Buda bizi ciddi anlamda onurlandırdı. Geçen yıl TEOG sonuçlarında 400 puan ve üzerinde 250-300 öğrenci varken, bu sene 750'e yakın öğrenci oldu. Anadolu yerleştirmelerine baktığımız zaman bütün okullarımızın puanları attı ve hiçbir Anadolu Lisesi'nde boş kontenjan kalmadı."

Bingöl'de fiziki yapıda hiçbir sıkıntının kalmadığını kaydeden Sarı, "Artık Milli Eğitim olarak ana gayemiz 'elinden ve dilinden zarar gelmeyen' bir nesil yetiştirmektir. İkinci önceliğimiz, meslek liselerimizde beceri eğitimini arttırmak, genel liselerimizde de akademik başarıyı yükseltmektir. Bu anlamda ekibimizle birlikte çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından solar enerji atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Yakup Sarı Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title