Haberler

Bingöl'de Öğretmenin Darp Edildiği İddiası

Bingöl Özgür Eğitim-Sen, Bingöl Birsen Şubesi ve Türk Eğitim-Sen şubeleri 12 Nisan'da Ekinyolu Ortaokulu Öğretmeni Ö.Ö'nün darp edildiği iddiası üzerine basın açıklaması yaptı.

Bingöl Özgür Eğitim-Sen, Bingöl Birsen Şubesi ve Türk Eğitim-Sen şubeleri 12 Nisan'da Ekinyolu Ortaokulu Öğretmeni Ö.Ö'nün darp edildiği iddiası üzerine basın açıklaması yaptı.

Genç caddesindeki saat kulesi önünde bir araya gelen grup adına açıklamayı okuyan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Dursun, eğitim çalışanlarına yönelik saldırıları kınadıklarını belirtti.

Darp edilen öğretmenin hastaneden rapor aldığını kaydeden Dursun, şunları söyledi:

"Hayatın her aşmasında bir sendroma dönüşen şiddetin özellikle son zamanlarda eğitim alanında da kendini hissettirmesi okulların güvenli mekanlar olmaktan uzak olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Öğretmenimiz veli ile görüşmek için öğrenciye 'velini çağır' demesi üzerine, öğrenci velisine

'öğretmen bana bağırdı, çağırdı' diye bilgi vermiştir. Bunun üzerine üç öğrenci yakını okulu basarak dinlemeden öğretmeni dersten almış ve okulda darp etmişler. Öğretmenimizin gözünde morluk, dudağında patlama ve beline aldığı tekme üzerine yürüme güçlüğü çekmektedir. Öğretmenimiz şuan hastaneden rapor almış ve memleketi Konya'ya gitmiştir. Olay bu şekilde meydana gelmiştir."

Dursun, söz konusu saldırıyla ilgili gereken adli sürecin derhal başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Açıklamaya, Birsen Şube Başkanı Yunus Kava, Özgür Eğitim-Sen Şube Başkanı Cihat Yükseler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Yakup Genç, Milli Eğitim Şube Müdürleri Cevdet Ataoğlu ve Orhan Seven ile çok sayıda sendika üyesi de katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title