Haberler

Bingöl'de Engelli Öğrencinin Hayalini Öğrenciler Gerçekleştirdi

Bingöl Merkez İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin başlattığı yardım kampanyasıyla, bedensel engelli 9. sınıf öğrencisine akülü araç alındı.

Bingöl Merkez İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin başlattığı yardım kampanyasıyla, bedensel engelli 9. sınıf öğrencisine akülü araç alındı.

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi ve aynı zamanada bedensel engelli Kadir Çakır'ın okula rahat gelip gidebilmesi için öğretmen ve öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyasında elde edilen gelirle akülü araç alındı.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın da katılımıyla düzenlenen törende bedensel engelli öğrenci Çakır'a akülü arabası teslim edildi.

Sarı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 10 milyon civarında engelli bulunduğunu belirterek, engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları ve toplumda bir farkındalık oluşturulması için çok çeşitli sosyal projelerin uygulandığını söyledi.

İMKB Anadolu lisesinde görev yapan öğretmen ve öğrencilerin gösterdiği duyarlığın toplumun tüm kesiminin göstermesi gerektiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Sarı, şöyle konuştu:

"Esas amacımız, toplumda bir farkındalık oluşturarak, engellilerin de bizlerden farkları olmadığını, engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu anlatmaktır. İlimizde farklı okullarda eğitim gören engelli öğrencimiz var ve bunlar çeşitli eğitim kademelerinde eğitimlerini sürdürüyor. İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri böylesine güzel bir kampanya başlattılar ve engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Akülü aracını alan Çakır ise, engelli olmakla birlikte kendisinin de bu toplumun bir ferdi olduğunu ve kendisine böyle bir hediye verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Çakır, emeği geçenlere teşekkür ederek, bundan sonra okuluna daha rahat gidip gelebileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Merkez Yakup Sarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title