Haberler

Bingöl'de Cinsel İstismar Açıklama ve Yürüyüş ile Protesto Edildi

Bingöl'de cinsel istismar açıklama ve yürüyüş ile protesto edildiBİNGÖL'de bir süre önce bir erkek çocuğuna yönelik yaşanan cinsel istismar olayı, Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Bingöl'de cinsel istismar açıklama ve yürüyüş ile protesto edildi

BİNGÖL'de bir süre önce bir erkek çocuğuna yönelik yaşanan cinsel istismar olayı, Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri adına Halime Aksoy konuştu. Aksoy, çocukları susarak koruyamayacaklarını, son günlerde ülkemizin bir çok yerinde sayıları herkesi çokça kaygılandırması gereken cinsel istismar, taciz, tecavüz, aile içi ensest ilişkiler gibi bir dizi sapkınlıkların yaşandığını belirterek, "Ülkemizin bir çok yerinde medya aracılığıyla haberdar olduğumuz bu tür haberlerin yoğunluğu toplumsal dokumuzun bir sapıklık ve çürüme ile karşı karşıya olduğu duygusunu bizlere yaşatmaktadır. Yaşanan olayların yoğunluğu ve bu yaşananların daha çok geleceğimizin teminatı olan ve savunmasız durumda olan çocuklara ve engellilere yapılmış olması ise karşı karşıya olduğumuz tehlikenin boyutunu daha da arttırmaktadır" dedi. Bingöl'de daha önceleri bir kaç istismar olayı yaşandığını ve ne yazık ki yeteri derecede toplumsal reaksiyon gösterilmediğini söyleyen Halime Aksoy şöyle konuştu:

"Bu tür suçlara yönelik yetkili kurumlarca caydırıcı cezalar verilmediği için bu istismar suçlarına yenileri eklenmektedir. Karşı karşıya olduğumuz bu olaylar hepimizin uykularını kaçıracak tehlike ile yüz yüze olduğumuzu göstermektedir. Toplumsal dokumuz ve geleceğimiz tehlike altına girmiş bulunmaktadır. Hep beraber çürüyoruz. Kimsenin fert olarak işgal ettiği konum ne olursa olsun sahip olduğu dini inanç veya ideolojiye bakılmaksızın bu tehlikeden muaf olacağı düşünülemez. Yaşanan olaylara baktığımızda gerek bu suçlara karışmış bulunanların, gerekse mağduriyet yaşayanların toplumun her kesiminden olabileceği gözlenmektedir. Mevcut durum, dini inanç, ideoloji, statü ve meslek farkına bakılmaksızın herkesi ve her kesimi etkileyen veya etkileyebilmek potansiyeli barındıran bir sapkınlıkla karşı karşıya kalmamız gerçekliğini oluşmuş olması toplumsal dokumuzun sosyal barışımızı ve ruhsal sağlığımızı korumak geleceğimizi kurtarmak için bu sapkınla ortak mücadele etmeyi zorunluluk haline getirmiş bulunmaktadır. Bu tür sapkınlıklara bulaşanların cezalandırılmamaları, verilen cezaların yetersizliği ve bizlerin sessizliği ile tepkisizliğinden cesaret aldıkları gerçeğinden hareketle, toplumsal barışımızı korumak adına daha fazla ses çıkarmamız yetkili kurumlar üzerinde baskı oluşturmamız, toplumsal farkındalık yaratmamız öncelikli görevler olarak önümüzde durmaktadır. Konumlarımız, statülerimiz, inançlarımız ideolojilerimiz ve bir bütün kimliklerimizin farklılığına bakmaksızın her birimizi derinden etkileme potansiyeline sahip bu sorun karşısında birlikte hareket etmez ve güçlü bir ses çıkarmazsak hepimiz büyük bir çözülme içerisine girmiş olacak ve sahip çıkabileceğimiz bir toplumdan dahi yoksun kalacağız."

Basın açıklaması yaptıktan sonra polisin dağılmaları yönündeki çağrısına tepki gösteren vatandaşlar, yürüyüş yapmak istedi. Bunun üzerine polis, genç Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dörtyol Bingöl Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title