Haberler

Bingöl Arıcılar Birliği Satış Mağazası Açıldı

Bingöl Arıcılar Birliği Bal Satış Mağazası ve Lokali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bingöl Arıcılar Birliği Bal Satış Mağazası ve Lokali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali İbrahim Taşyapan, Maden Sokağı'nda faaliyet gösteren mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, arıcılık ve bal üretiminin önemine değindi.

Üreticilerden Bingöl'e yakışır kaliteli bal üretmelerini tavsiye eden Taşyapan, şunları söyledi:

"Bingöl balı dendiği zaman kalitenin hemen akıllara gelmesi lazım. Böyle olursa bu işten para kazanabiliriz. Yoksa Türkiye'nin her yerinde bal var, her yerden bal bulma imkanı var. Balımız ne kadar kaliteli olursa herkes marka olarak Bingöl balını tercih edecektir. İnşallah arıcılar birliğimiz bu konuda çalışmalar yapıyor. Yaptıkları bu satış yeri de buna hizmet edecek. Buranın, Bingöl balının patentinin alınmasında, markalaşmasında bir adım olduğunu düşünüyorum. Bingöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun."

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can İnce da sahte balın önüne geçilmesi ve hakiki Bingöl balının insanlara ulaştırılması amacıyla satış mağazası açtıklarını söyledi.

Birlik olarak üretici ile tüketiciler arasında köprü görevi göreceklerini belirten İnce, "Bingöl'ün gerçek ve hakiki bal'nı 81 ille ulaştırmayı hedefliyoruz. Bal satış mağazamızda Bin-Şifa ismiyle petek, süzme, kara kovan, polen ve organik bal satışını yapıyoruz. İnsanlar gönül rahatlığıyla mağazamızdan bal alabilirler" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title