Haberler

Bin Ladin'den Yeni Tehdit

Merkezi Katar'da Olan El Cezire Televizyonu, El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in Yeni Bir Ses Kasedini Yayımladı.

Merkezi Katar'da olan El Cezire televizyonu, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yeni bir ses kasedini yayımladı.

Bin Ladin, kasette, 11 Eylül saldırısının beyni olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed'in idam edilmesi halinde El Kaide'nin rehin aldığı Amerikalıları öldürme tehdidinde bulundu.

El Kaide lideri, ABD'nin Halid Şeyh Muhammed'i idam etmesinin, yakaladıkları Amerikalılara "idam cezası" anlamına geleceğini belirtti.

Afganistan'daki çok uluslu güçlerin komutanı Amerikalı General Stanley McChrystal, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in bir gün adalete teslim edilmesini umduğunu söyledi.

ABD'Lİ KOMUTANIN HAYALİ

General McChrystal, Afganistan'ın başkenti Kabil'den video konferans aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Eğer Bin Ladin Afganistan'a gelirse elbette ki onu canlı yakalamaya ve adalete teslim etmeye çalışacağız. Sanırım bu konuda herkes gayet açık" ifadesini kullandı.

Amerikan istihbaratı Bin Ladin'in Pakistan'daki dağlık bölgede saklandığını düşünüyor. Amerikan Adalet Bakanı Eric Holder, dün bir açıklamada bulunmuş ve Bin Ladin'in asla adalete teslim edilemeyeceğini, çünkü yakalanması sırasında öldürüleceğini söylemişti.

General McChrystal, Afganistan ile ilgili değerlendirmelerde de bulunduğu açıklamasında, ülkenin güneyinde, Taliban'ın kalesi olarak bilinen Kandahar'ın güvenli hale getirilmesine başlandığını ve bunun önümüzdeki aylarda kendisini göstereceğini söyledi.

Amerikalı General, "Kandahar kenti ve civarının güvenliğini güçlendireceğiz ve bir askeri operasyon tarihi vermektense sürecin başladığını ve önümüzdeki haftalar ve aylarda genişleyeceğini söylemekle yetineceğim" ifadesini kullandı ve Amerikan ordusunun direnişçilerin bölgeye bıraktığı bombalarla mücadele etmek için, insansız uçaklar dahil ek imkanlar seferber ettiğini sözlerine ekledi.

Taliban militanlarının çok uluslu gücün işini zorlaştırmak için ne mümkünse yapacağını da belirtken McChrystal, Kandahar ve civarında askeri çabaların yanı sıra siyasi ilişkilerin düzenleneceği bir dizi faaliyet de yürütüleceğini kaydetti.

Amerikalı siyasetçiler ve askeri yetkililer, Kandahar'daki yerel idarenin yolsuzluğa fazlaca karıştığını ve bunun da Taliban'a karşı halkın desteğinin alınması için sarfedilen çabaları baltaladığını düşünüyor. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin kardeşi olan vilayet konseyi lideri Ahmed Veli Karzai'nin de uyuşturucu kaçakçılığı baŞta olmak üzere kaçakçılık işlerine bulaştığından şüpheleniliyor. (DHA)

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title