Haberler

Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması" Projesi

Batman Üniversitesi'deki öğrencilerin ders dışındaki zamanlarında çeşitli kurumlarda çalışmasını öngören protokol düzenlenen törenle imzalandı Rektör Prof. Dr. Uluçam: "Avrupa genç nüfusun azlığından endişe ederken biz ise hazinenin farkında değiliz. Bu nedenle gençlerimizi hayata kazandırmalıyız"

Batman'da uygulamaya geçirilecek "Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması" projesi sayesinde üniversite öğrencileri çeşitli kurumlarda çalışacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, üniversitedeki imza töreninde yaptığı konuşmada, İŞKUR İl Müdürlüğü, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (BESOB) aralarında yer aldığı kurumlarla yürütecekleri  "Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması" projesinin 30 Mart 2015 günü başlayacağını söyledi.

Proje sayesinde üniversitedeki öğrencilerin iş deneyimi kazanacağını dile getiren Uluçam, şöyle dedi:

"Projenin sadece ekonomik olarak değil öğrencilerin hem zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak. Avrupa genç nüfusun azlığından endişe ederken biz ise hazinenin farkında değiliz. Bu nedenle gençlerimizi hayata kazandırmalıyız."

Öğrencilerin elde edecekleri gelir sayesinde ailelerine de katkı sunacağını kaydeden Uluçam, "Proje kapsamında öğrenciler protokol ortağı meslek kuruluşlarında çalışma imkanı bulabilecek. Öğrencilerimiz derslerin dışında kalan zamanlarında bir işverenin yanında kendi branşlarıyla örtüşen alanlarda çalışarak mesleki branşında uzmanlaşacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Uluçam, Batman İŞKUR Müdürü Besim Eviz, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Fatma Aslan, TÜMSİAD Başkanı Nezir Yeşilyurt, Birlik Vakfı Başkanı Hamdullah Tüzün, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Talat Kara ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir protokolü imzaladı. - Batman

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Batman Üniversitesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title