Haberler

Bin 700 Yıl Aradan Sonra Konser

Güncelleme:

Muğla'nın Yatağan İlçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde Bin 700 Yıl Aradan Sonra "Çıplak Sesle" Konser Verildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde bin 700 yıl aradan sonra "çıplak sesle" konser verildi.

"I. Karsanat Stratonikeia Barok Festivali" kapsamında Karya Barok Topluluğu, 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde çıplak sesle konser verdi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia Antik Kenti'nin içinde yer alan 15 bin kişilik amfi tiyatronun kazı ekibince işlevsel hale getirildiğini belirterek, "Burası I. Staratonikeia Barok Festivali ile bin 700 yıl sonra ilk kez bir konserle tekrar hayata dönüyor. Etkinlik, hiçbir ses düzeni kullanılmadan amfi tiyatronun tamamı ile kendi akustik şartları içerisinde gerçekleşiyor. Biz bu güzellikleri uzun yıllar gündeme taşıyamadık. Buradaki esas amacımız dikkatleri bu bölgeye çekmek" dedi.

Bodrum Karia Kültür Sanat Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş, konserin düzenlenmesinde katkı sağlayan Muğla Valiliği, Yatağan Belediyesi ve Kazı Ekibine çok teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Antik Tiyatroda konser dolaysıyla büyük emek sarf edilerek çok güzel çalışmalar yapıldı. Burada verilen konser, Stratonikeia'nın tanıtımına büyük ölçüde katkı yapacaktır. Bu etkinliğimiz doğal bir ortamda yapılacak. Bin 700 aradan sonra böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluyuz" diye konuştu.

ANAHTAR TAŞIMA TÖRENİ CANLANDIRILDI

Festivalde, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Lagina Antik kentinden alınarak Stratonikeia Antik kentine getirilen bin 700 yıllık "Anahtar Taşıma" töreni de canlandırıldı. Selçuk Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencilerinin döneme ait kıyafetleri giyerek canlandırdığı törende, Lagina Hekate (tanrıça) kutsal tapınağından alınan kentin anahtarı Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış'a teslim edildi.

I. Karsanat Stratonikeia Barok Festivali kapsamında Karya Barok Topluluğu 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde çıplak sesle verdiği konserde Karya Barok Topluluğu'ndan, Barok Dönemi'nin ünlü bestecileri G.F. Haendel,Vivaldi, Pergolesi, L. Leo, Caccini, L. Vinci, Caldara, Stradella'ya ait opera aryaları ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ'nın danışmanlığında aynı döneme ait Dede Efendi'den eserler, Kompozitör Nihan Atlığ Simpson'un düzenlemeleri ile konuk sanatçılar Özge Eyüpoğlu, Sefa Hastaoğlu ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'ne uyarlanarak seslendirildi.

Sanat Yönetmenliğini Gülderen Erdoğmuş ve müzik yönetmenliğini Nihan Simpson'un, organizasyonunu Rezzan Şebin'in gerçekleştirdiği festival bünyesindeki konserin solistleri Nuri Harun Ateş, Kaan Buldular, Gülderen Erdoğmuş, Evrim Keskin, Pelin Tanca eserleri seslendirdi.

I. Karsanat Stratonikeia Barok Festivali kapsamında Karya Barok Topluluğu tarafından verilen konseri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve diğer ilçelerden gelen çok sayıda yabancı turist'te izledi.

Festivale, Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title