Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğitime yatırımı Türkiye'nin geleceğine yatırım olarak görüyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğitime yatırımı Türkiye'nin geleceğine yatırım olarak görüyoruz" dedi.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Akçakoca İlköğretim Okulu'nun açılışına Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Işık, "Eğitim bizim geleceğimiz. Kendi değerleriyle bezenmiş, çok iyi yetişmiş gençler olduğu sürece bizim gelecekle ilgili bir endişe yaşamamız mümkün değil. Dolayısıyla eğitim alanı bilim alanı Türkiye'de AK Parti iktidarlarının en temel yatırım alanı oldu. 11 yıldır bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Zaman zaman ilave tedbirler alıyoruz. Kandıra'da öğretmen açığımız vardı. Bu Kandıra'daki öğretmen açığını nasıl kapatırız dedik ve Kandıra'yı eğitimde zorunlu bölge ilan ettik. Allah'a şükürler olsun öğretmen açığımız kalmadı. Şuanda Şubat'ta 10 bin öğretmen alacağız. 40 bin öğretmen de Ağustos'ta alacağız. Toplamda 50 bin öğretmen eğitim kadromuza dahil olacak. Okullarımız bir taraftan yeniden yapılırken, özellikle deprem bölgesindeki okullarımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde de derslik açığını da tamamen ortadan kaldıracağız. Bütün bunları çok daha güçlü bir Türkiye için yapıyoruz. Çok daha iyi bir gelecek için yapıyoruz. Eğitime yatırımı Türkiye'nin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Bilime yatırımı Türkiye'nin geleceği olarak görüyoruz. Ülkenin her gün güçlenmesi bazı küresel güçleri belli ki çok rahatsız ediyor. Kim ne yaparsa yapsın, biz önce Allah'a önce size güveniyoruz. Biz bu ülke için, yavrularımızın geleceği için çok daha fazla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitimsiz bir ülkenin gelişmesinin mümkün olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Her şeyin başında eğitim vardır. Eğitimin eğitimcileri kadar fiziki şartları da önemlidir. Bu okulun çocuklarımıza ve eğitim camiamıza ne kadar yakıştığını hep birlikte görüyoruz. Bizim çocuklarımız dünyanın en güzel çocukları. En güzel okullarda bu çocuklar okumalı. Bugünün küçüğü yarının öğretmenleri yöneticileri olacak. Onun için çocuklarımız geleceğe iyi hazırlamak gerekir" diye konuştu.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise açılan okulda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bir milletin gelişmesinin eğitimle olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol okulun içini gezdi. Anasınıfına giren Bakan Fikri Işık burada öğrencilerle sohbet ederek kitap dağıttı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Kandıra Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title