Haberler

Bilim İnsanları, Aslan Balığı Tehditi İçin Antalya'da Buluşuyor

Güncelleme:

Akdeniz'de istilacı bir tür olarak değerlendirilen Aslan Balığı tehdidine karşı alınacak önlemler için Antalya'da bilim insanları bir araya gelecek.

Aslan Balığı'na karşı acil eylem planı için, Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'ının Antalya Kemer'de gerçekleştireceği uluslararası çalıştayda buluşuyorlar.

ÇALIŞTAYA YABANCI BİLİM İNSANLARI DA KATILACAK

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen'in katılacağı, TSSF Asbaşkanı Prof. Dr. Şamil Aktaş'ın da konuşma yapacağı, 9-10 Şubat'ta Kemer'deki Grand Haber Hotel'de gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Aslan Balığı: Yeni Sorunlar, Yeni Çözümler (Dağılımı, Mücadele ve Yararlanma) Çalıştay'ında Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerden birçok yabancı bilim insanı yer alacak.

KEMER MARİNA'DA DALIŞLAR YAPILACAK

Çalıştayın ikinci gününde (10 Şubat Cuma) Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun organizasyonunda Kemer Marina'da dalışlar gerçekleştirilecek.

ASLAN BALIĞI İÇİN ÖNLEMLER ELE ALINACAK

Aslan Balığı başta olmak üzere yabancı deniz canlılarının Akdeniz ekosistemine zararlarının tahmin edilip, bunun en aza indirgenmesiyle ilgili işbirliği yapmak amacıyla düzenlenecek çalıştayda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz sahillerindeki Aslan Balığı dağılımı, Aslan Balığı ile mücadelede farklı ülkelerin deneyimleri, bu balık türünün deniz canlıları nüfusunda yarattığı tehlikeler, alınacak önlemler ve acil eylem planı gibi önemli konu başlıkları ele alınacak.

Batı Atlantik, Karayip Denizi ve Akdeniz'de önemli bir istilacı tür olarak değerlendirilen Aslan Balığı, küçük balıklarla avlanıyor ve çok az sayıda doğal düşmanı bulunuyor. İnsanlar için agresif bir balık türü olmamasına karşın, yaralanmalar genellikle bu balığı yakalama sırasında oluşuyor.

ZEHRİ, YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR

İnsanlar üzerinde nadiren geçici felç, kalp yetmezliği ve ölüme neden olabilen Aslan Balığı zehrinin bu ciddi sonuçları, küçük yaştaki çocuklarda, yaşlılarda, bağışıklık sistemi zayıf olan ya da alerjik hassasiyeti olan kişilerde ortaya çıkabiliyor.
Kaynak: Bültenler / Yaşam

Doğu Akdeniz Türkiye Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title