Haberler

Bilgi Evleri'nde Yaz Kur'an Kursu Sona Erdi

Mamak Belediyesi ile Mamak Müftülüğü arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında iki yıldır Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’nde uygulanan yaz Kur’an kurslarının tamamlanmasıyla 13 ayrı Bilgi Evi’nde kapanış programı uygulandı.

Mamak Belediyesi ile Mamak Müftülüğü arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında iki yıldır Mamak Belediyesi Bilgi Evleri'nde uygulanan yaz Kur'an kurslarının tamamlanmasıyla 13 ayrı Bilgi Evi'nde kapanış programı uygulandı.

Bilgi Evleri'nde yaz boyunca emek harcayarak Kur'an eğitimlerini tamamlayan 3 bine yakın öğrenciye sertifikaları verildi. Kapanış programlarında öğrenciler kursta öğrendikleri sure ve duaları okuyarak edindikleri bilgileri aktardılar.

HEM KUR'AN ÖĞRENDİLER HEM TATİL YAPTILAR

Bilgi Evleri'nde yaz aylarının da çok etkin geçtiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, öğrencilerin yaz tatilini güzel bir şekilde geçirebilmeleri, Kuran-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri sağlamak için Mamak Müftülüğü ile birlikte iki yıldır yaz Kur'an Kursu uygulaması gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Akgül, "Okullarımızda Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile beraber yaz tatiline giren çocuklarımızın manevi eğitimlerini önemsiyoruz. Çocuklarımız, fen bilimleri, sosyal, matematik gibi temel eğitimlerinin yanı sıra yaz Kur'an kursunda edindikleri dini bilgilerle yaşayacaklar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin güzel bir şekilde yetiştirilmesine katkı sağlamak en büyük arzumuzdur" dedi.

Çocuklarını camilere ve Kur'an Kurslarına gönderen anne babalara teşekkür eden Mamak İlçe Müftüsü Muharrem Genç de, "Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras Kur'an ahlakıdır. Her sene bu coşkunun artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title