Haberler

Bilecik'te Tarımsal Danışmanlık Hizmeti

Tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan ve başvuran tarımsal işletmelere 500 lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacağı bildirildi.

Tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan ve başvuran tarımsal işletmelere 500 lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacağı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere, tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan tarımsal işletmelerin desteklenmesi amacıyla tarımsal danışmanlık hizmeti verileceği kaydedildi.

Hizmetten faydalanmak isteyen tarımsal işletmelerin, 60 gün içerisinde il veya ilçe Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tarımsal danışmanlık hizmeti satın alacak tarımsal işletmelerin çiftçi kayıt sistemine, hayvan kayıt sistemine, örtü altı kayıt sistemine, su ürünleri kayıt sistemine, arıcılık kayıt sistemine veya koyun, keçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerekmektedir. Ayrıca, örtü altında en az 3 dekar, bağ bahçede en az 10 dekar, tarla ziraatında kuruda en az 100 dekar, suluda en az 50 dekar alanda üretim yapmak, hayvancılıkta süt sığırcılığı yapan işletmelerde en az 20 baş sığır, besi sığırcılığı yapan işletmelerde en az 50 baş sığır ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en az 100 küçük baş hayvana, en az 50 adet arı kolonisine, su ürünleri üretim tesisine sahip olmalıdır."

- BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title