Haberler

Bilecik'te Osmanlı Çeşmeleri Bakım İstiyor

Bilecik’in çeşitli mahallelerine yaptırılan Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin motifleriyle süslü 12 çeşmeden bazıları, dikkatsiz kullanım ve sorumsuzluk yüzünden bakımsız halde bulunuyor.

Bilecik'in çeşitli mahallelerine yaptırılan Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin motifleriyle süslü 12 çeşmeden bazıları, dikkatsiz kullanım ve sorumsuzluk yüzünden bakımsız halde bulunuyor.

Bazı çeşmelerin yer tabanındaki döşenmiş mermerler kırılırken, bazılarının ise muslukları kırılmış, lavaboları tıkalı, çakıl taşları ile dolmuş halde bulunuyor. Çeşmeler, sorumsuz bazı kişi veya kişilerce tahrip edilmiş olarak kötü görünüm sergiliyor. Bazılarından özel günlerde belediye tarafından şerbet akıtıldığı belirtilen çeşmelerin bakımsızlığından ve kötü görünüm sergilemesine tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Sebil kültürünü gelecek kuşaklara aktarmış olmak için çeşmelerin yapılmasını takdirle karşılıyoruz. Çeşmeleri yapmak kadar, onlara sahip çıkmak ve bakımlarını da yapmakta çok önemli. Belediyeden ricamız çeşmelerin bakımlarını yapmasını istiyoruz" dediler.

Belediye Başkan Yardımcısını Nihat Can ise, "Çeşmeler bizim kültürümüzün bir sembolüdür. Halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Vatandaşlarımızın istifadesine sunduğumuz çeşmeleri bundan sonra gerekli bakımlarının yapılması için çalışmaları başlatacağız. Eksikliklerini gidereceğiz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuklu Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title