Haberler

Bilecik'te "Okul Sütü" Projesi

Proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtıldı.

Bilecik'te "okul sütü" projesi kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Süt dağıtımında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, "okul sütü" projesinin 13 Haziran'a kadar hafta da 3 gün devam edeceğini belirterek, projenin çocukların sağlıklı büyümesini, sağlıklı gelişimlerini sağlamaları ve süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla uygulandığını söyledi.

Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından ders başı yapan öğrencilere ikinci eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Şişman, "Çocuklarımızın gelişimini sağlamak amacıyla proje yürütülmektedir. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için sütün önemli bir besin kaynağı. Süt alerjisi olan çocuklara süt verilmiyor. Süt dağıtımında velilere gönderilen izin dilekçesiyle öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirildi. Bazı velilerin ayrıca çocuklarının süt içmemesi talepleri var. Süt dağıtımı tamamen velinin talebine bağlıdır. Kesinlikle hiçbir zorlama söz konusu değil. 80 okulda yürütülen proje toplam 13 bin 904 öğrenciyi kapsamaktadır. Süt alerjisi olan bin 618 öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından Şişman, Müdür Yardımcıları Enver Kandil ve Halis Çelik ile Şube Müdürleri ve Okul Müdürü İsmail Işık ve beraberindekiler, öğrencilere süt dağıttı.

Öğrenciler, "Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt için" sloganıyla dağıtılan sütleri içti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Şişman Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title