Haberler

Bilecik'te "Camiler ve Din Görevliler Haftası" Kutlandı

Bilecik Müftülüğü tarafından, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir program düzenledi.

Bilecik Müftülüğü tarafından, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle bir program düzenledi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Mustafa Baş ile Şemsettin Ulusal, müftü yardımcılar, kuran kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, yaklaşık 25 yıldan beri kutlanan "Camiler ve Din Görevliler Haftası"'nın bu seneki konu başlığının "Cami ve Namazla Arınmak" konulu olduğunu söyledi. Bilecik Müftülüğü olarak ilk programlarını dün, sabah namazı ile birlikte gençlere bir konuşma gerçekleştirdiklerini anlatan Akkuş, sözlerine şöyle devam etti.

"Camiler bizim için sadece mabetler, namaz kılınan tapınaklar değiller, camiler bizim için aynı zaman da bir sığınma aynı zamanda bir arınma aynı zamanda bir bilgilenme ve aynı zamanda mabedimizin temsili olan özel mekanlardır. Kabe yeryüzünde hangi işlevi görüyorsa camilerimizde onun bir şubesi olarak aynı işlevi görüyorlar. Bizim için birleşmenin, kaynaşmanın, vahdetin, kardeşliğin, bilgi paylaşımının, manevi bir atmosferi paylaşmanın yegane mekanlarıdırlar. Özellikle bu sene seçilen tema cami ve namazla arınmak konusu çok önem arz ediyor. Çünkü toplumumuzun son yıllarda en fazla ihtiyaç duyduğu şey birbirimize olan kenetlenmemiz birbirimize olan yakınlaşmamız ve namazı ikame etme diyebileceğimiz namazı ayağa kaldırma diyebileceğimiz namazı bir toplum oluşturma gayreti diyebileceğimiz bir konuya isabet ediyor."

Konuşmanın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Mustafa Baş ve Şemsettin Uysal'ın "Cami ve Namazla Arınmak" ve "Din Görevlilerinde İletişim" adlı paneliyle program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Akkuş Şeyh Edebali Mustafa Baş Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title