Haberler

Bilecik'te 2014 Yılı Böyle Geçti

Bilecik'te, 2014 yılında yaşanan önemli gelişmelerden bazıları, Türkiye ve il gündeminde yankı uyandırdı.

Bilecik'te, 2014 yılında yaşanan önemli gelişmelerden bazıları, Türkiye ve il gündeminde yankı uyandırdı.

İlde geçen yıl meydana gelen önemli olayların kronolojisi şöyle:

Ocak

6 Ocak:  Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ile Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Eskişehir, Bilecik, Bursa, Bozüyük ekipleri, 8 kilometre yürüyerek Metristepe'ye çıktı.

8 Ocak: Bozüyük ilçesine bağlı Yeniçepni köyünden Metristepe Anıtı'na giden yol kenarında bulunan kafatasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

17 Ocak: Bozüyük ilçesinde, özel bir seramik fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını ve mesai ücretlerini alamadıklarını iddia ederek, fabrika önünde eylem yaptı.

22 Ocak: Bozüyük ilçesinde 10 yaşında çocuğun kullandığı otomobilin başka bir otomobille çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

24 Ocak: Bilecik'te Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikasına üye taşeron işçiler, soğuk havaya rağmen yarı çıplak eylem yaptı.

28 Ocak: Tamircide çalışan bir işçi, şişirdiği kamyon lastiğinin patlaması sonucu iş yerinde yaşamını yitirdi.

Şubat

9 Şubat: Gölpazarı ilçesinde bir araya gelen yerli otomobil sevdalısı bir grup genç, araçlarıyla trafiğe kapalı alanda drift gösterisi sundu.

10 Şubat: Bozüyük ilçesinde bir otomobilin, otoparktaki 6 otomobilin ve 1 kamyonetin üzerine devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

16 Şubat: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 14 kişilik Valiler Kararnamesiyle Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, merkeze alındı.

18 Şubat: Bilecik'te, biri 168, diğeri 36 suçtan arandığı belirlenen 2 hırsızlık zanlısı yakalandı.

19 Şubat: Bilecik'te iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

25 Şubat: Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 37 kişiden 9'u tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

28 Şubat: Bilecik'te manevra yapan kamyonun altında kalan kişi, hayatını kaybetti.

- Mart

9 Mart: Pazaryeri ilçesinde bir koyun, bir batında 4 kuzu doğurdu.

14 Mart: Gölpazarı ilçesinde traktörün şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü.

15 Mart: Bilecik'te, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait tünelde çıkan yangında, lokomotifte hasar oluştu.

16 Mart: İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla serbest kalan Ergenekon davası sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

25 Mart: Osmaneli ilçesinde, 2 bin 78 seçmeni bulunan Camicedit Mahallesi Muhtarlığı için 15 kişi aday oldu.

30 Mart: AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bilecik'te belediye başkanlığını, adayları Selim Yağcı'nın kazandığını bildirdi.

31 Mart: Bozüyük ilçesinde büfe sahibini darp edip cebindeki parayı alıp kaçtıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Nisan

1 Nisan: İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü, Bilecik'te düzenlenen törenle kutlandı.

3 Nisan: Bozüyük ilçesinde bir börekçiyi gasbettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

7 Nisan: Bilecik'te kayalık alanda yaklaşık 7 metrelik yükseklikten düşen üniversite öğrencisi, ekiplerin sürdürdüğü bir saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

15 Nisan: Osmaneli ilçesinde çıkan kavgada 2 kişi bıçakla ağır yaralanırken, kavgaya karıştığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

16 Mart: Bozüyük ilçesinde kereste yüklü kamyonun devrilmesi sonucu sürücü öldü.

18 Nisan: Bozüyük ilçesinde, uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 5'i tutuklandı.

24 Nisan: Gölpazarı ilçesinde, arıların saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti.

Mayıs

8 Mayıs: Söğüt ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

10 Mayıs: Bilecik'te, YHT hattı inşaatında çalışan işçi, yüksekten düşerek ağır yaralandı.

12 Mayıs: Bilecik'te küçükbaş ve kümes hayvanı çaldığı iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

20 Mayıs: Bozüyük ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

22 Mayıs: Bozüyük ilçesinde, maddi değeri olmayan paraları annesinin vasiyeti üzerine bozdurma bahanesiyle dolandırıcılığa teşebbüs ettiği öne sürülen kişi, öğrencilerin ihbarı üzerine yakalandı.

26 Mayıs: Bilecik merkeze bağlı Vezirhan beldesinde YHT hattından sinyalizasyon ve haberleşme kablosu çaldığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

31 Mayıs: Bozüyük ilçesinde 78 yaşındaki bir kadının, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından darbedildiği iddia edildi.

Haziran

2 Haziran: Bozüyük ilçesinde 78 yaşındaki bir kadını darbederek, bir miktar parasını aldığı ileri sürülen kişi tutuklandı.

7 Haziran: Bozüyük ilçesinde, TCDD'ye ait trafoda patlama meydana geldi.

10 Haziran: Bilecik'te arıların bir ağaca yaptığı yuva, belediye ekipleri tarafından kovanlarla taşındı.

11 Haziran: Bilecik'te meydana gelen selde mahsur kalan 5'i çocuk 25 kişi kurtarıldı.

12 Haziran: Söğüt ilçesinde bir fabrikada meydana gelen iş kazasında 1 kişi öldü.

18 Haziran: Bilecik'te, çekici ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

22 Haziran: Yenipazar ilçesinde, eniştelerinin kullandığı otomobilin çarptığı 2 kardeşten 1'i öldü, 1 yaralandı.

23 Haziran: Söğüt Kaymakamlığı, Söğüt Belediye Başkanlığı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (ASPAFED) iş birliğinde "Ertuğrulgazi Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması" düzenlendi.

24 Haziran: Bilecik'te İngiliz yapımı olduğu belirlenen savunma tipi el bombası bulundu.

30 Haziran: Bozüyük ilçesinde, 3 yıl önce boşandığı eşini silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı.

Temmuz

7 Temmuz: Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ve Artvin'i Sevenler Derneği (ASDER) üyeleri tarafından Bilecik'te doğa yürüyüşü düzenledi.

11 Temmuz: Bilecik'te, Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde belediye ekiplerince yakalanan yılan, üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Bölümü yetkililerine teslim edildi.

13 Temmuz: Gölpazarı ilçesinde, dolu ve sağanak kiraz ihracatını olumsuz etkiledi.

14 Temmuz: Bozüyük ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

19 Temmuz: Osmaneli ilçesinde, serinlemek için girdiği Sakarya Nehri'nde kaybolan kişinin cesedine ulaşıldı.

22 Temmuz: Bozüyük ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

23 Temmuz: Bilecik'e bağlı Bayırköy beldesinde, babasına ait av tüfeğiyle oynarken kazara yaralanarak ölen 5 yaşındaki çocuğun cenazesi toprağa verildi.

29 Temmuz: Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Belediyesi, kaybolmaya yüz tutan geleneksel içecek kültürü olan Osmanlı şerbetlerini markalaştırıp gelecek kuşaklara aktarmak ve tanıtmak için çalışma başlattı.

31 Temmuz: Gölpazarı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 5 bin 285 kök Hint keneviri, yaklaşık 2 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Ağustos

1 Ağustos: Bozüyük ilçesinde, suların çekilmesi sonucu baraj altında kalan 54 yıllık köprü ortaya çıktı.

13 Ağustos: Bilecik'te kaybolan 16 yaşındaki çoban, ormanlık alanda aranırken şehirlerarası otobüs terminalinde bulundu.

14 Ağustos: Yenipazar ilçesinde çıkan orman yangını, yaklaşık 2 hektar ormanlık alanın zarar görmesine neden oldu.

15 Ağustos: Bozüyük ilçesinde, otomobilin devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.

17 Ağustos: Yenipazar ilçesine bağlı Belkese köyündeki yangında, bir ev, bir samanlık, iki ardiye ve bir de koruluk yandı.

19 Ağustos: Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde 3 bin 100 dekar alanda üretilen ve genellikle ilaç, unlu mamuller ve bira mayası olarak kullanılan şerbetçi otunun hasadına başlandı.

22 Ağustos: Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Bilecik'e tahsis edilen 400 beç tavuğun dağıtımı yapıldı.

29 Ağustos: Bozüyük ilçesinde, bir tiyatrocu, oyun sırasında sahneye çağırdığı kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu.

Eylül

1 Eylül: Gölpazarı ilçesinde düğünde açılan ateş sonucu 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

6 Eylül: Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlandı.

7 Eylül: Osmaneli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

8 Eylül: Spor Toto 3. Lig takımlarından Bozüyükspor Kulüp Başkanı Cengiz Özkan, sezon öncesi transferi açamadıkları için ligden çekildiklerini bildirdi.

12 Eylül: Söğüt ilçesinde, 733'üncüsü düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri", 16 Türk büyüğünün büstleri bulunan alanda gerçekleştirilen törenle başladı.

13 Eylül: 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüyüşüne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

14 Eylül: Söğüt ilçesinde 733'ncüsü düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

15 Eylül: Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde platforma çıkarak kürsüyü deviren 3 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

17 Eylül: Bilecik-İstanbul karayolu toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı.

22 Eylül: Bilecik'te bir mahallede doğalgaz hattında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu söndürüldü.

23 Eylül: Bilecik'te etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 2 kişi yaralandı, anaokulu ve evlerin çatıları uçtu, araçlar hasar gördü ve çok sayıda ağaç devrildi. Gölpazarı ilçesinde, etkili olan fırtına nedeniyle cami minaresi devrildi, araç ve evler hasar gördü.

27 Eylül: Bozüyük ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 2'si ağır 23 kişi yaralandı.

Ekim

3 Ekim: İnhisar ilçesi Koyunlu köyünde, 6 asırdır süren arife günü geleneği kapsamında köy meydanında sıraya dizilen çocuklar, kendilerine şeker veren büyüklerinin ellerini öptü.

7 Ekim: Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ve besleyici özelliği yüksek olan bozada sezon açıldı.

10 Ekim: Gölpazarı ilçesinde gölete düşen kişinin cesedi, su altı ekipleri tarafından bulundu.

13 Ekim: Bilecik'te çıkan ev yangınında 9 kişi dumandan etkilendi.

15 Ekim: Gölpazarı ilçesinde, otomobille motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ölü, 1 kişi yaralandı.

22 Ekim: Sakarya'nın Geyve ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem Bilecik'te de hissedildi.

24 Ekim: Hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan 4 kadın, MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı.

29 Ekim: Söğüt ilçesinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna tanıklık eden, Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde bulunan 850 yıllık ardıç ağaçlarının oyulması, barbekü yapılması ve ateş yakılması belediye yetkililerini harekete geçirdi.

Kasım

5 Kasım: Bilecik'te düzenlenen operasyonda, hırsızlık yaptığı iddia edilen 4 şüpheliden yakalanan 1'i tutuklandı.

7 Kasım: Osmaneli ilçesinde, seyir halindeki traktörden düşen 80 yaşındaki kişi, hayatını kaybetti.

9 Kasım: Osmaneli ilçesinde kamyonetle otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.

12 Kasım: Gölpazarı ilçesinde, traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

17 Kasım: Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin atölyelerde yaptıkları ürünler sergilendi.

18 Kasım: Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen "9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nin açılışında "Kristal Çınar Onur Ödülleri" dağıtıldı.

27 Kasım: Osmaneli ilçesinde, aynı iş yerinde çalışan iki kişi arasında çıkan kavgada, biri diğerini tüfekle öldürdü.

Aralık

5 Aralık:  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişinin 94. yıl dönümü kutlandı.

6 Aralık: Bilecik'te, bir apartmanın çatısında mahsur kalan keçi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından indirildi.

14 Aralık: Porselen fabrikasında çıkan yangında pres makineleri zarar gördü.

18 Aralık:  Bilecik'te düzenlenen bir operasyonda, Bizans dönemine ait 990 parça tarihi niteliği olduğu belirlenen sikke ele geçirildi.

26 Aralık: Bozüyük ilçesinde, gezintiye çıktıkları ormanlık alanda kaybolan 4 kişi, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu bulundu.

30 Aralık: Bozüyük ilçesinde, kırılan ağaç dalının altında kalan kişi, itfaiye ve kaza kırım ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

31 Aralık: Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yoğun kar yağışının ardından Bilecik-Bozüyük karayolunda mahsur kalan araç sahiplerine kumanya dağıttı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Gölpazarı Osmaneli Bilecik Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title