Haberler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Rektör Özcan: "Bu kültür, coğrafya ve Anadolu, dünyanın tarihin başından beri ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde insanlık zulme, baskıya ve şiddete uğrasa, sığınabileceği bir ana kucağı gibi olmuş" "Eğer bu son kale de düşerse sadece bizim değil insanlığın gidebileceği hiçbir yer kalmayacak"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, "Bu kültür, coğrafya ve Anadolu, dünyanın tarihin başından beri ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde insanlık zulme, baskıya ve şiddete uğrasa, sığınabileceği bir ana kucağı gibi olmuş" dedi.

Özcan, üniversitenin Gülümbe Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, hassas bir sorumluluklarının bulunduğu ve burada geleceklerini hazırladıklarını, çocukların dünyasını kurduklarını belirtti.

"İnsan hayatında belki de hile yapamayacağı tek değeri çocukları" diyen Özcan, şöyle devam etti:

"Eğer kuracağımız üniversiteleri çocuklarımız için kurarsak, inşa edeceğimiz şehirlerimizi çocuklarımız için inşa edersek, imar edeceğimiz çevreyi yine çocuklarımız ve torunlarımız için imar ettiğimiz bilinciyle hayata tutunursak, dürüstlük noktasında en yüksek seviyeye ulaşacağımız seviye odur."

Emanet edilen çocukları geleceğe hazırlamak için en düşük seviyedekinden en üst düzeydekine kadar bütün eğitim camiasının bu sorumluluğu yüreklerinde hissettiğini ifade eden Özcan, emanetin ağırlığını, değerini ve şenliğini bilerek, çocukları bekleyen tehditlere karşı şefkatle ve merhametle hazırlamanın gerektiği bilincinde günlük vazifelerini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

-"Dünyanın hikayesi buradan başlıyor"

Özcan, Türkiye'nin dünyanın önemli bir bölgesinde yaşadığını, adeta kızgın saç üzerinde ve ayakta durabilmek için mutama bir yere zıplamak zorunda olduğunu dile getirerek, bunun bir bedelinin bulunduğunu vurguladı.

Son günlerde vatandaşların hayatlarını kaybettiğini, şehitlerin bulunduğunu ve bunun da ülkede yaşamanın bedeli olduğuna değinen Özcan, şunları söyledi:

"Biz ne kadar birbirimize sarılırsak sarılalım, mutlaka bizi birbirimizden ayırmaya çalışacak güçler hep olacaktır. Çünkü dünyanın hikayesi buradan yazılıyor. Bu bedeli toplum olarak ödeyeceğiz ama toplumu bu bedele hazırlayacak olan o ülkenin aydınları, idarecileridir. Topluma örnek olacak olanlarda bizleriz. Eğer bizler kendi günlük cari meseleler yüzünden birbirimize düşersek, bizi izleyen, takip eden toplumun diğer fertleri de kaçınılmaz olarak bundan etkilenecektir. O yüzden bir yanda bizim profesyonel hizmetlerimizi yaparken diğer yandan da topluma örnek olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Eğer bu sorumluluğumuzu idrak etmez, sadece güç ve iktidar kavgası, zenginlik ve güç kavgası, kendi arzularımızı gerçekleştirmek için, toplumun inançlarımızın ve değerlerimizin bütün hassasiyetlerini çiğner isek biz bu yüzyılı çıkartamayız."

-"Kendimizi küçük görmeyelim"

Özcan, yüzyıl önce dünyanın yeniden kurulduğunu ve bugünlerde de dünya yeniden kurulduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Resmin geri kalan parçası Ortadoğu, Afrika'ydı. ve şimdi o dizayn ediliyor. ve şimdi biz yine birbirimize düşüyoruz. Hayata karşı biraz dürüst bakan gönüllerin, kalplerin ve beyinlerin burada ki çok basit ve sıradan oyunu anlamaması için hiçbir neden yok. Allah rızası için aramızdaki her ne mesele varsa, bu ülkenin, bu insanlığın, bu milletin, sadece bu milletin değil bütün insanlığın şeref ve haysiyetinin korunması için bunları 10-15 yıl tehir edin. Eğer biz 2023'ü kaçırırsak bir yüzyılı daha kaçırırız. ve torunlarımızın torunları da bu zilletle yaşamaya devam eder. ve bunun da sorumluluğu bizim üzerimizde. Kendimizi küçük görmeyelim. Bu kültür, coğrafya ve Anadolu, dünyanın tarihin başından beri ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde insanlık zulme, baskıya ve şiddete uğrasa sığınabileceği bir ana kucağı gibi olmuş. Eğer bu son kale de düşerse sadece bizim değil insanlığın gidebileceği hiçbir yer kalmayacak."

-"Nimetlerden istifade etmenin tek yolu eğitim"

Vali Ahmet Hamdi Nayir da her insana bahşedilen nimetlerin bulunduğunu, bunlardan birisinin de üzerinde yaşanılan coğrafyadan bahşedildiğini belirterek, "Bu nimetlerden istifade etmenin tek yolu eğitim. Okul öncesinden üniversiteye, üniversiteden sonraki araştırma geliştirme faaliyetlerine, akademik eğitimin son noktasına kadar her bir bölümü ayrı ayrı kıymetli ve değerlidir" diye konuştu.

Törene, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, öteki ilgililer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Azmi Özcan Bilecik Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title