Haberler

Bilecik İl Müftü Vekili Özdemir Taş'ın Berat Kandili Mesajı

Bilecik İl Müftü Vekili Özdemir Taş, Berat Kandili dolasıyla yayınladığı mesajında, "Berat, suçtan, borçtan ve cezadan kurtulmaktır" diye belirtti.

Bilecik İl Müftü Vekili Özdemir Taş, Berat Kandili dolasıyla yayınladığı mesajında, "Berat, suçtan, borçtan ve cezadan kurtulmaktır" diye belirtti.

Mesajında, günahlardan kurtulmaya vesile olan Şaban ayının on beşinci gecesine Berat gecesi dendiğini anlatan Taş, "Berat Kandili Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine sığındığımız, gönüllerimizi tövbe ile arındırdığımız özel bir gecedir. Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız. Öyleyse, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı, her türlü ayrılık, ayrımcılık, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım. Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu fark edelim. İnsanı insan olduğu için sevip, yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya biraz da rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin, nefret yerine, sevgi ve barış tohumları ekelim. Yüce dinimiz İslam; bir taraftan insanın özünün bozulmasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve yüce yaratanla ilişkilerini sağlıklı bir şekilde kurabilecek bir iç barış ve öz güvene kavuşmasını gaye edinmiş, dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle bir dengeli hayatı kurmamızı, dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır " ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLERİN TÖVBE VE İSTİĞFARLA ARINDIRABİLECEĞİ ÇOK ÖZEL BİR GECE"

Mesajında Berat Kandilinin kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Allah'a yöneldiği gece olduğunu belirten Taş; "Başta aziz milletimiz, gönül coğrafyamızdaki vatandaş, soydaş ve din kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Berat kandilini tebrik ediyor; Bu mübarek gecenin özellikle şer odakları tarafından ülkemizin de içine çekilmek istendiği aşikar olan ve yakın coğrafyamızda uyandırılmak istenen fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından teberru etmemizi vesile olmasını, kin, nefret, öfke, kibir, dünyevileşme, güç tutkusu gibi beratımızın önünde duran ve gün geçtikçe artan engelleri bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, İslam dünyası olarak barış, huzur ve güven içerisinde arınmış gönüllere, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazanı Şerife ulaşma dileklerimize, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına sabri cemil dileyerek gazilerimize de Cenabı haktan Şifalar diliyorum " ifadelerinde bulundu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Müftü Yerel Haberler

title