Haberler

Bilardoda Rekor Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 3 bant bilardo şampiyonasından görüntüler - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ile röportaj Bilardoda rekor yılı- Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: "2015 bizim için başarılarla dolu bir yıl oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 3 bant bilardo şampiyonasından görüntüler - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ile röportaj Bilardoda rekor yılı- Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: "2015 bizim için başarılarla dolu bir yıl oldu. Federasyon tarihinin en yüksek uluslararası başarılarını kazandık. Toplam 17 uluslararası madalyayla yılı tamamladık. Bu bizim için rekor madalyaydı"- "Bilardo, Türkiye'nin en çok oynanan dördüncü sporu. Bilardo oynayan 1 milyon kişi lisanslı sporcu kimliğiyle spora kattığımızda çok şeyler kazanacağımıza inanıyorum" ABDULLAH YILDIZ - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bu yıl federasyon tarihinin en yüksek uluslararası başarılarını kazandıklarını belirterek, 17 uluslararası madalyayla federasyon tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi.Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında katıldıkları her turnuvada kupa kazandıklarını belirtti.Bu yıl rekor sayıda madalya kazandıklarını aktaran Ercan, "2015 bizim için başarılarla dolu bir yıl oldu. Türkiye Bilardo Federasyonu tarihinin en yüksek uluslararası başarılarını kazandık. Toplam 17 uluslararası madalyayla yılı tamamladık. Bu bizim için rekor madalyaydı" dedi.Vietman ve Türkiye'de yapılan Dünya Kupalarında birincilik elde ettiklerini anlatan Ercan, şöyle konuştu: "En son İstanbul'da yapılan Dünya Kupası'nda Murat Naci Çoklu şampiyon olmuştu. Vietnam'da da Tayfun Taşdemir şampiyon oldu. İki gün önce Mısır'da 2015 yılının son Dünya Kupası'nda Lütfü Çenet üçüncü oldu. Altın, gümüş, bronz bütün madalyaları topladık. Dünyada ülke bazında 2015 yılını en yüksek bilardo madalyası ile Türkiye kapattı. Oyuncularımla da gurur duyuyorum."Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Kırşehir'de yapıldığını anımsatan Ercan, milli takıma seçilecek sporcuların da burada belirlendiğine işaret ederek, 2016 yılındaki ilk hedeflerinin Bursa'da yapılacak Dünya Kupası etabı olduğunu dile getirdi.Ersan Ercan, "Önümüzde 2016 yılında yapılacak Bursa etabı var. Şubatta Bursa'daki turnuva Dünya Kupası'nın ilk ayağı. Kırşehir'deki Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'ndan sonra ona hazırlanacağız. Sporcularımız çok formda. Ülkemize şampiyonluk bekliyoruz. Dünya çapında olan başarılı sporcularımız var" ifadelerini kullandı. - "1 milyon kişi Türkiye'de bilardo oynuyor" Lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedeflediklerini de aktaran Ercan, şöyle devam etti: "Lisanslı sporcu sayımız geldiğimizden beri 4 kat artmış durumda. Bilardoda 10 bin lisanslı varsa, 1 milyon oynayan vardır. Halı sahada futbol oynayanlar gibi düşünebilirsiniz bunu. Bilardo, Türkiye'nin en çok oynanan dördüncü sporu. Bilardo oynayan 1 milyon kişi lisanslı sporcu kimliğiyle spora kattığımızda çok şeyler kazanacağımıza inanıyorum. 10 bini aktif toplam 30 bin lisanslı sporcumuz var. Lisansız olarak oynayanların sayısı bütün sporlardan fazla. Bir milyon kişi Türkiye'de bilardo oynuyor. Herkesin mutlaka bir isteka almışlığı vardır."

Kaynak: AA / Spor

Kırşehir Türkiye Spor Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title