Haberler

Bik Genel Müdürü Mehmet Atalay Kastamonu'da

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de şantaj haberciliği bitinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de şantaj haberciliği bitinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kastamonu'da düzenlenen toplantıda, yerel gazete ve ulusal haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya gelen Atalay, Kastamonu'da yeni açtıkları şubenin 1 Ocak'ta faaliyete gireceğini ifade etti.

Atalay, açacakları 31'inci şubenin Kastamonu basını için önemli olacağının altını çizerek, "BİK Şube Müdürlüğü'yle Türkiye'nin her tarafında sesiniz daha gür çıkar. Bu açıdan başarılar diliyorum. Bu iyi niyet yolculuğunda kazasız belasız günlerin olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

-"Kurtuluş Savaşı yerel gazetede alevlendi"

Her gittiği ilde Kastamonu'nun reklamını yaptığının altını çizen Atalay, şunları kaydetti:

"Kastamonu Açıksöz gazetesi, Kurtuluş Savaşı'nda inanılmaz mücadele verdi. Daha hiç bir gazetede yayınlanmayanlar Açıksöz Gazetesi'nde yayınlandı. Yerel basın, işte bu kadar önemlidir. Eminim başka gazetelerinizde vardır, onlar da Kurtuluş Savaşı'nda büyük rol oynadılar. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazmadan önce Kurtuluş Şavası'nda destek çıkmak için Kastamonu'ya geldiğinde, Nasrullah Camisi'nde vaazlar verip halkı teşvik ettiğinde Anadolu'ya sesini duyurduğunda, Büyük Atatürk'e buradan destek olduğunda en önemli uğrak yeri Nasrullah Camisi'ydi. Sonra İstiklal Marşı'nı yazmaya kadar verdiğinde yine yayınlamayı Açıksöz Gazetesi'nde görmüştür. Bu gerçekten önemli bir mesajdır. Bunu her zaman örnek olarak veriyorum. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı bir yerel gazetede alevlendi. Yerel gazeteler alevlendi ve bütün dünyayı sardı"

-"Yalan dolan yazan gazetelerle işimiz olmaz"

Atalay, en önemli görevlerinin gazeteciliği geliştirmek ve şantaj haberciliğini bitirmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şantaj haberciliği bitinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bir gazetenin kurulup kurulmayacağına karar veremeyiz. Anayasal hakkı artık Cumhuriyet savcılığına bir dilekçeyle gazete açabiliyor. 'Bir çok gazete var, önüne gelen gazete kuruyor' diyorlar. Biz onlara diyoruz ki 'kimin gazete kuracağına karışamayız ama kimin basın ilanı alacağını biz karar veririz'. O kararlarımızı verirken asla bekleme süresi olan, şantaj gazetecilik yapan, iftira atan, yalan dolan yazan gazetelerle işimiz olmaz, olmamalıdır. Bu şekilde gazetecilik yapanlar, Türkiye'de yok denilecek kadar az. Azlar ama mide bulandırıyorlar. "

-BİK Kastamonu Şube Müdürlüğü'ne Yaşar Kuru atandı-

Atalay, toplantıda Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürlüğü'ne atanan Anadolu Ajansı ve Kastamonu Sözcü Gazetesi Muhabiri Yaşar Kuru'yu gazetecilere tanıttı.

Takım halinde el ele kol kola çalışacaklarını ifade eden Atalay, "Normalde bizim programımızda bir ilden il şube müdürü ataması yoktu. Ben Trabzonluyum, şube müdürümüz Mersinli'dir. Baktık Kastamonu basını idealleşmiş ve güzel bir basın var. O zaman dışarıdan birisinin gelip sizi tanıyıncaya kadar vakit kaybedeceğinize, içinizden birini atayalım dedik, öyle görevlendirdik. Bu açıdan arkadaşımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Özkan Beyer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Atalay Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title