Haberler

Biga'dan Kısa Kısa -"Bilim Fuarı" Açıldı

Biga Ortaokulunda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamında "Bilim Fuarı" düzenlendi.

Biga Ortaokulunda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamında "Bilim Fuarı" düzenlendi.

Öğrenciler, şenliğe katılan davetlilere projelerini anlattı.

Fuara, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Balıklı iki gün açık kalacak fuardaki 50 projenin 3 ayda hazırlandığını belirterek, 107 öğrenciye 32 öğretmenin rehberlik ettiğini söyledi.

-"Kariyer Günleri" etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetici Topluluğu ve İŞKUR iş birliğiyle "11'inci Kariyer Günleri" gerçekleştirilecek.

Topluluk yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Toroslu, yaptığı açıklamada, 27-28 Nisan'da Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Entelektüel Etkinlik Merkezi'nde gerçekleşecek etkinlikte, konferans, eğitim ve söyleşilere yer verileceğini bildirdi.

Organizasyonla binlerce öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını belirten Toroslu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında lise son sınıf öğrencilerine de kontenjan ayrıldığını kaydetti.

- Yeniçiftlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi genel kurulu

Biga'nın Yeniçiftlik beldesinde bulunan Yeniçiftlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin genel kurul toplantısı yapıldı.

Yeniçiftlik Avcılık ve Atıcılık Kulübü lokalindeki toplantıda, divan başkanlığını, Yeniçiftlik Belediye Başkanı İbrahim Eren üstlendi.

Yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir ve gider tablosu, denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından raporlar ibra edildi.

Kooperatif Başkanı Hüseyin Bulut, geçen yıl 350 olan üye sayısının bu yıl 355'e çıkarıldığını söyledi.

Küçük Cami altına yeni süt soğutma merkezi kurulduğunu ifade eden Bulut, sütlerin daha iyi şartlarda bir firmaya verildiğini ve her ay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulunda tahlilleri yapılarak sonuçların merkezde ilan edildiğini bildirdi.

Toplantıya, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar, Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı ile kooperatif üyeleri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yeniçiftlik Türkiye Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title