Haberler

Şırnak'ta Karakola Havanlı Saldırı: 1 Şehit

Güncelleme:

PKK, dün gece Beytüşşebap'ta yaptığı hain saldırıda 4 askeri yaralamıştı. Bu sabah havanla karakola saldıran hainler 1 askeri şehit etti.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen havanlı saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu. İlçede çatışmalar sürüyor. Hainler, dün gece ilçede yine askeri hedef almış ve 4 askerimizi yaralamıştı.

2. SALDIRI YAPILDI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, dün saat 22.50 sıralarında İlçe Jandarma Komando Komutanlığı, Ayvalık Jandarma Tabur Komutanlığı ve Taşarası Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 4 askerin yaralandığı saldırının ardından bugün sabah saatlerinde de ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komutanlığı'na havanlı saldırı yapıldı.

1 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar Saimbeyli şehit oldu. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

OPERASYON BAŞLADI

Teröristlerin geçiş güzergahlarının bombalandığı operasyona havadan helikopterler de destek verirken, ilçenin birçok yerinden dumanlar yükseliyor. Öte yandan, şehidin Adanalı olduğu öğrenildi.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın acı haberiyle, Adana'nın Saimbeyli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Saimbeyli'nin İslam Mahallesi'nde oturan şehidin babası Bayram ile annesi Kadem Çakar'a acı haberi sabah saatlerinde askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit olduğu haberle yıkılan ailesi ve yakınlarını askeri yetkililer teselli etmeye çalışırken, fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

"GEREKİRSE BİR ALİ DAHA YETİŞTİRİRİM"

Enver, Enes ve Elife Feyza adında 3 kardeşi bulunan Uzman Çavuş Ali Çakar'ın şehit olduğunu öğrenen yakınları ve komşuları da eve akın edip dev Türk bayrağı astı.

Metanetini korumaya çalışan baba Bayram Çakar, "Bir Ali'm gitti, gerekirse bir Ali daha yetiştiririm" dedi. Oğluyla en son bayramın ilk günü konuştuğunu belirten baba Çakar, "Dün sabah aradı, bayramlaştık. 'Baba biraz uyuyup nöbete gideceğim' dedi. Ben de 'Oğlum kendinize dikkat edin, Allah'a emanet olun' dedikten sonra telefonu kapattı. Daha önce bana 'Baba benim adıma kurban al, kes ve dağıt' demişti. Kurbanını kestik ama dağıtmak nasip olmadı" diye konuştu.

"GÜNEŞİN ALTINDA TERÖRİST PEŞİNDEYİZ"

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın Facebook'taki bir paylaşımı ise dikkat çekti. Çakar, "Hava sıcak diye söylenip durmayın. 40 derece güneşin altında arazide terörist peşindeki asker ne yapsın?" paylaşımı ile sıcak havalardan dert yananlara sitem etmiş.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Saimbeyli Ali Çakar Şırnak Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title