Haberler

Beyşehir'de Yetiştiriciler Desteklemeler Konusunda Bilgilendirildi

Beyşehir'de, damızlık sığır ve koyun işletmecileri düzenlenen toplantıda desteklemelerle ilgili bilgilendirildi.

Beyşehir'de, damızlık sığır ve koyun işletmecileri düzenlenen toplantıda desteklemelerle ilgili bilgilendirildi.

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Selvi ve hayvancılık uzmanları ile yetiştiriciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karşıyaka, kurum olarak hayvan yetiştiricilerine yönelik çalışmalar kapsamında KOP çerçevesinde öngörülen hibe destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Karşıyaka,  toplantıya yetiştiricilerin gösterdiği yoğun katılıma teşekkür ederken, "Burada 200-300 yetiştiricimiz var. Bunun yüzde 10'unu bu kapsamda yatırım yapabilir durumu dönüştürebilirsek bu bile büyük bir başarıdır. Hepinizi yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Durşen Bulut ise Konya'nın da aralarında bulunduğu KOP illerinde damızlık koç alımında yüzde 80, yeni kurulacak veya tadilatı yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yüzde 50 hibe desteği öngörüldüğünü anımsattı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ uyarınca, KOP, DAP, DOKAP VE GAP bölge illerinde, mvcut en az 10, en fazla 49 büyükbaş veya en az 100, en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat veya yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı yatırımlarına, 2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esaslarını kapsamakta olduğunu anlatan Bulut, "En az bir yıl önce Bakanlıkça kayıt altına alınmış ve halen aktif, en az 10, en fazla 49 büyükbaş hayvana veya en az 100, en fazla 200 küçükbaş hayvana sahip aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler istifade edebilecektir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Selvi Karşıyaka Beyşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title