Haberler

Beyşehir'de Sıraz Balığı Tür Eylem Planı Çalıştayı Yapıldı

Orman ve Su İşleri Konya 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyşehir ilçesinde, Sıraz Balığı Tür Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Konya 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyşehir ilçesinde, Sıraz Balığı Tür Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın açılışında, projeyi üstlenen firma tarafından arazide yürütülen teknik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Osman Kocaman, bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, nesli kaybolmaya yüz tutan sıraz balığı türünün Konya sınırlarında bulunan yaşam alanının korunmasına yönelik eylem planı hazırlanmasıyla ilgili çalıştay düzenlendiklerini söyledi.

Çalıştayda, eylem planı olarak türün yaşam alanı, biyolojik ihtiyaçlarını koruma ve avlanma ilkeleri doğrultusunda koruma alanının yönetimi ve alandaki insan faaliyetlerini içerdiğini belirten Kocaman, şöyle devam etti:

"İnsanoğlu olarak eğer başlangıçta bu tür endemik türlerin kaybolmasına zemin hazırlayan şartları oluşturmamış olsaydık, bugün bu toplantıyı yapıyor olmayacaktık. Başlangıcını da yapan biziz, bunu başlatan da. Problemi ortaya çıkaran insan olarak çözecek olan yine biziz."

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilgiler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Küçük ise yürütülen çalışmanın teknik kısımları ile ilgili bilgiler verdi.

Tür eylem planının tanımını yapan, projenin amacı ile ilgili bilgiler aktaran Küçük, amaçlarının Konya iç suları balık faunasının kayıtlara göre tanımlanması, sıraz balığının popülasyon yoğunluğu ve habitat özelliklerinin belirlenmesi olduğunu dile getirdi.

Küçük, bu planın, Türkiye genelinde iç su balıkları üzerine hazırlanmış ilk plan olması açısından önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Toplantıya, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, akademisyenler, kurum amirleri ve uzmanlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Fahrettin Küçük Osman Kocaman Beyşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title