Haberler

Beyşehir'de Şehitler ve Gaziler Koruluğu Oluşturuldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şehitler ve Gaziler Koruluğu oluşturuldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şehitler ve Gaziler Koruluğu oluşturuldu.

Beyşehir'de TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi'nin çevresindeki boş kamusal alanlarda oluşturulan korulukta 450 mavi selvi fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, kurum amirleri, jandarma personeli, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, katılımcılar çukurlara fidanları diktikten sonra can suyu verdi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü manzarasına sahip Avşar Mahallesi'nde şehitler ve gaziler koruluğu adı altında bir alan oluşturarak bölgedeki boşlukları Jandarma ve tüm kurumların işbirliği içerisinde ağaçlandırdıklarını belirtti.

Türkiye Muharip Gaziler ile Harp Malülü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ise, Jandarma Teşkilatı'nın 175.yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde Avşar Mahallesi'nde de bir şehitler ve gaziler koruluğunun oluşturulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Gazi arkadaşları ile birlikte geldikleri etkinlikte, Jandarma personeli ve tüm katılımcı kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarla birlikte 450 selvi fidanını toprakla buluşturduklarını anlatan Gümüşkan, "Etkinliği düzenleyen ve bizleri bir araya getiren Jandarma Teşkilatımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özdemir Beyşehir Konya Yerel Haberler

title